H «Βίβλος» των παρεμβάσεων του νέου «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον»

του Δημήτρη Διαμαντίδη

Η εκκρεμότητα έναρξης της δεύτερης φάσης του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» δεν έχει ακόμη κλείσει παρόλο που η αγορά προετοιμάζεται σχετικά και πολλά νοικοκυριά ευελπιστούν πως θα μπορέσουν να ανακαινίσουν ενεργειακά τις κατοικίες τους.

Η Greenagenda.gr παρουσιάζει σήμερα όλες τις επιδοτούμενες παρεμβάσεις μέσω του προγράμματος, τις οποίες έχει αναλύσει και τις έχει αναδείξει για τα «πράσινα» πλεονεκτήματά τους.

Ενεργειακοί Υαλοπίνακες μέσω του Εξοικονομώ

κατ’ Οίκον

Η προστασία του περιβάλλοντος που επιτυγχάνεται μέσω της εξοικονόμησης ενέργειας αποτελεί πλέον μία ολόκληρη «επιστήμη», η οποία έχει βρει εφαρμογή σε πάρα πολλές πτυχές της καθημερινότητας, ενώ γίνεται πράξη μέσα και από προγράμματα όπως το Εξοικονομώ Κατ΄ Οίκον. Μία από τις λιγότερo γνωστές τέτοιες παρεμβάσεις είναι οι ενεργειακοί υαλοπίνακες….

Αναγκαία η θερμοπρόσοψη με το νέο Εξοικονομώ κατ’ Οίκον

Ο χειμώνας έρχεται, η έναρξη του προγράμματος «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον ΙΙ» πλησιάζει και η θερμομόνωση των κτηρίων ξαναέρχεται στην επικαιρότητα.

Μετά την τελευταία βαριά χειμερινή κακοκαιρία, που χτύπησε την χώρα και προκάλεσε έντονες χιονοπτώσεις σε πολλά μεγάλα αστικά κέντρα, αναδείχθηκε ακόμη περισσότερο η ανάγκη για την ενίσχυση της θερμομόνωσης…

Εξωτερικές Μονώσεις με το νέο Εξοικονομώ κατ’ Οίκον

Ένα αμόνωτο κτήριο είναι σαν έναν τρύπιο κουβά, όπου όσο νερό και να ρίξουμε μέσα πάλι αυτό θα τρέχει από τις τρύπες. Όσες περισσότερες τρύπες καλύψουμε τόσο πιο αργά θα φεύγει το νερό. Έτσι λειτουργούν και οι μονώσεις.

Το πρόγραμμα «Εξοικονομώ Κατ΄ Οίκον» προβλέπει επεμβάσεις στην μόνωση των κτηρίων για να έχουμε σωστές συνθήκες διαβίωσης…

Εγκαταστήστε αντλία θερμότητας με το νέο Εξοικονομώ κατ’ Οίκον

Ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος «Εξοικονομώ Κατ΄Οίκον» μπορεί να καθυστερεί, αλλά το ενδιαφέρον για την ένταξη σε αυτόν μόλις προκηρυχθεί διατηρείται αμείωτο.

Μία από τις επιλέξιμες παρεμβάσεις στο πλαίσιο του προγράμματος είναι η αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης και παροχής ζεστού νερού χρήσης…

Συστήματα σκίασης για εξοικονόμηση ενέργειας

Τα συστήματα σκίασης και ηλιοπροστασίας περιλαμβάνονται στις βασικές προϋποθέσεις για την αποδοτική εφαρμογή κάθε άλλης τεχνικής για τον δροσισμό ενός κτηρίου, είτε αυτός είναι φυσικός είτε είναι τεχνητός. Η αγορά και εγκατάσταση τέτοιων συστημάτων μπορεί να επιδοτηθεί μέσω του προγράμματος «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον»…

Αλλάξτε τα κουφώματα σας με το νέο Εξοικονομώ κατ’ Οίκον

Μία από τις κυρίαρχες αιτίες της ενεργειακής σπατάλης στα παλαιότερα κτήρια είναι τα κουφώματά τους, τα οποία στο πλαίσιο του επικείμενου νέου κύκλου του προγράμματος «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον» δίνεται η δυνατότητα να αντικατασταθούν με επιδότηση.

Τα κτήρια στην Ελλάδα ευθύνονται περίπου για το 36% της συνολικής ενεργειακής κατανάλωσης…

Ηλιακή θέρμανση με το νέο Εξοικονομώ κατ’ Οίκον

Το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ Κατ΄ Οίκον» είναι προ των πυλών και προσφέρει τη δυνατότητα χρηματοδοτικής ενίσχυσης για την εγκατάσταση πληθώρας συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας, πολλά από τα οποία βασίζονται στην δύναμη του ήλιου.

Η θέρμανση από τον ήλιο δεν μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα, αλλά μπορεί να φτάσει να καλύπτει…

Keywords
Τυχαία Θέματα