Την πραγματικότητα των αναπήρων διδάσκονται οι μαθητές του Χαλανδρίου

Σε «γνωριμία με την αναπηρία» φέρνει τους μαθητές των σχολείων της πόλης, το τμήμα Παιδείας του Δήμου Χαλανδρίου μέσω σειράς διαδραστικών σεμιναρίων που πραγματοποιεί με τη συνεργασία της ανάπηρης, δημοτικής συμβούλου, κοινωνικής λειτουργού, Μιμής Γκατσούκα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ήδη, έχουν συμμετάσχει στα σεμινάρια πάνω από 200 μαθητές απο το 6ο, το 9ο και το 16ο Δημοτικό Σχολείο, ενώ η δράση συνεχίζεται την Παρασκευή

26 Απριλίου στο 2ο Λύκειο. Ακόμα, έχουν προγραμματιστεί σεμινάρια στις 22 και 24 Μαΐου στο 5ο και 4ο Δημοτικό Σχολείο, αντίστοιχα. Η δράση θα συνεχιστεί και με τη νέα σχολική χρονιά στα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου.

Στόχος των σεμιναρίων είναι να προβληματιστούν τα παιδιά στο πως οι κοινωνικές αντιλήψεις και η έλλειψη προσβασιμότητας συμβάλλουν στον αποκλεισμό των αναπήρων.

Μέσω της διαδραστικής αφήγησης, προβολής βίντεο και φωτογραφιών, οι μαθητές μαθαίνουν ότι ένα στα δυο ανάπηρα άτομα βρίσκεται στο φάσμα της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού κι ότι οι ανάπηροι αντιμετωπίζουν υλικές στερήσεις και σοβαρές δυσκολίες στην εύρεση εργασίας, ενώ τα επιδόματα που μπορεί να είναι το μόνο έσοδο τους είναι αρκετά χαμηλά.

Τα παιδιά εκφράζουν τις σκέψεις και τις απορίες τους και οι καταιγιστικές ερωτήσεις τους, έδειξαν έως τώρα, το υψηλό επίπεδο της κοινωνικής τους σκέψης που ίσως μπορέσουν να αποτελέσουν αφετηρία προβληματισμού για τους ενήλικες.

The post Την πραγματικότητα των αναπήρων διδάσκονται οι μαθητές του Χαλανδρίου appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χαλανδρίου,chalandriou