Φορείς και σωματεία εναντιώνονται στη μεταφορά του 1ου Πειραματικού Σχολείου Λυκόβρυσης στο συγκρότημα του Ηλιακού Χωριού

Στα γραφεία του Συλλόγου των Κατοίκων του Ηλιακού Χωριού συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων, τοπικών μαζικών φορέων και σωματείων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης για να συζητήσουν το σοβαρό θέμα που έχει προκύψει με τα δύο νεόκτιστα σχολικά συγκροτήματα στον οικισμό του Ηλιακού Χωριού. Ειδικότερα, στη συνάντηση συμμετείχαν ο Σύλλογος Κατοίκων του Ηλιακού Χωριού, η Ένωση Γονέων Λυκόβρυσης – Πεύκης, ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πεύκης-Λυκόβρυσης, το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου, το Σωματείο Συνταξιούχων Αμαρουσίου – Πεύκης

και πέριξ δήμων, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε.  «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου, οι οποίοι αποφάσισαν να κινηθούν δυναμικά ενάντια στην προοπτική να μεταφερθεί στον συγκεκριμένο χώρο το 1ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο Λυκόβρυσης.

Όπως αναφέρουν οι εν λόγω φορείς, τα προαναφερόμενα σχολεία κατασκευάστηκαν για να καλύψουν τις αντικειμενικές ανάγκες των νηπίων και μαθητών της περιοχής, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις είναι οξυμένες, μιας και υπάρχουν αρκετές προκάτ αίθουσες σε προαύλια σχολείων. Ωστόσο, το υπουργείο Παιδείας και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας είναι στον χώρο του νηπιαγωγείου να μεταφερθεί το 1ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο Λυκόβρυσης.  Αυτό, κατά τους φορείς, σημαίνει ότι στο νέο σχολείο θα φοιτήσουν νήπια και από άλλους δήμους, υποχρεώνοντας έτσι τα παιδιά που μένουν 10 μέτρα από το σχολείο να «μεταναστεύσουν» για κάποιο νηπιαγωγείο της Πεύκης ή της Λυκόβρυσης, ενώ θα παραμείνει η απαράδεκτη κατάσταση με τα προκάτ στα προαύλια. Επίσης, άγνωστη παραμένει η «τύχη» του Δημοτικού Σχολείου, το οποίο εκφράζονται φόβοι ότι θα έχει την εξέλιξη του νηπιαγωγείου.

«Είναι αδιανόητο σε έναν χώρο που εδώ και 35 χρόνια έχει δεσμευτεί για να καλύψει τις ανάγκες του μαθητικού πληθυσμού της περιοχής να γίνεται λόγος για περαιτέρω ταλαιπωρία των γονιών και των νηπίων» αναφέρουν οι φορείς και προσθέτουν:

«Καλούμε όλους τους δημότες και τους μαζικούς φορείς να συμπορευτούν μαζί μας και να διεκδικήσουμε από κοινού ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά και τα εγγόνια μας, όπου θα καλύπτονται οι στεγαστικές ανάγκες των παιδιών. Πρώτη ενέργεια αυτού του αγώνα θα είναι η συνάντηση-παράσταση διαμαρτυρίας, με τον προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας».         

The post Φορείς και σωματεία εναντιώνονται στη μεταφορά του 1ου Πειραματικού Σχολείου Λυκόβρυσης στο συγκρότημα του Ηλιακού Χωριού appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φορείς, 1ου Πειραματικού Σχολείου Λυκόβρυσης, Ηλιακού Χωριού,foreis, 1ou peiramatikou scholeiou lykovrysis, iliakou choriou