Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την παιδεία την Τετάρτη 9 Μαρτίου

Την Τετάρτη 9 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση συλλόγων, ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΕΛΜΕ για την παιδεία, στις 13:00 στα Προπύλαια, με στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ από τις 12:00 και μετά.

Όπως αναφέρει

ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης» συγκεκριμενοποιεί τη στάση εργασίας σε 2-4 ώρες στο ωράριο κάθε εκπαιδευτικού μεταξύ 12:00 με 16:00 για συμμετοχή στη συγκέντρωση.

Ο Σύλλογος αναφέρει: «Διεκδικούμε:

Να καλυφθούν επιτέλους όλα τα κενά σε εκπαιδευτικούς εδώ και τώρα!Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Κάλυψη των κενών. Έκτακτη χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών για λειτουργικά έξοδα, θέρμανση, πανδημία, κ.λπ. Ουσιαστική εφαρμογή της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής με σύγχρονους όρους και προϋποθέσεις, με μόνιμο προσωπικό, με σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές. Στήριξη της εργασίας των Νηπιαγωγών και άμεση, πραγματική νομοθετική κατοχύρωση του ωραρίου τους, εξίσωσή του με των άλλων εκπ/κών Π.Ε. Να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων (αραίωση μαθητών, δωρεάν τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ, προσωπικό καθαριότητας, ατομικά μέσα προστασίας για όλους κ.λπ.). Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες προώθησης της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης. Να καταργηθούν οι νόμοι 4692/20, 4823/21, 4547/2018. Να καταργηθούν τώρα όλες οι νομοθετικές διατάξεις που γενικεύουν τη λεγόμενη τηλεκπαίδευση εκτός πανδημίας και με ιδία μέσα από τους εκπαιδευτικούς. Σύγχρονες υποδομές με σχέδιο ανάπτυξης και ανέγερσης σύγχρονων σχολείων».

The post Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την παιδεία την Τετάρτη 9 Μαρτίου appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα