Γιορτάσαμε την ενότητα του λαού με μεγάλες δόσεις διχασμού…

[email protected]

Όπως συνηθίζεται, στα μηνύματα δημοτικών αρχών και άλλων αιρετών για την επέτειο εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου πλεόνασαν οι αναφορές στην ενότητα του λαού, η οποία και οδήγησε στο έπος του 1940. Αυτά στις ανακοινώσεις, γιατί στην πραγματική ζωή μόνο ενότητα δεν ανέδειξαν τα όσα συνέβησαν κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις σε κάποιους Δήμους του Βόρειου Τομέα.

***

Για παράδειγμα, στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης η ανάρτηση πανό με συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης από το ΚΚΕ και στον Δήμο Χαλανδρίου η παρέλαση

της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών με πανό που αναφερόταν στη σφαγή παιδιών στη Γάζα προκάλεσαν αρκετά διχαστικά σχόλια, που εκφράστηκαν κυρίως -πού αλλού;- στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στο Χαλάνδρι, βέβαια, ευκαιρία για αντιπαράθεση έδωσαν επίσης τόσο τα «αντάρτικα τραγούδια», όσο και η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, από την οποία και απουσίασε η παράταξη Αγαπάμε το Χαλάνδρι. «Το γεγονός συνιστά ευθεία προσβολή στον επίσημο εθνικό εορτασμό, όπως έχει καθιερωθεί στο Χαλάνδρι επί δεκαετίες» δήλωσε σχετικώς ο δήμαρχος Σίμος Ρούσσος, για να προσθέσει: «Η ακροδεξιά διολίσθηση της παράταξής τους, μετά την αποχώρηση του κ. Γ. Κουράση, σε εμφυλιοπολεμική συνθηματολογία γεννά μόνο θλίψη».

Άμεσε υπήρξε η αντίδραση από την επικεφαλής του συνδυασμού Κρίστη Αγαπητού, η οποία τον κάλεσε, αν έχει, να καταθέσει «έργα, πράξεις ή αναφορές δικές μου ή στελεχών της παράταξής μου που να συνάδουν με ανάλογους χαρακτηρισμούς», ειδάλλως να ζητήσει συγγνώμη και να αποσύρει το επίμαχο σχόλιο.

Κατά τ’ άλλα, βαδίζουμε ενωμένοι για τη νέα δημοτική περίοδο…

***

Ένταση επικρατεί και στο Ηράκλειο Αττικής, όπου ο σοβαρός τραυματισμός 16χρονης κατά τη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν στο περιθώριο αντιφασιστικής συναυλίας το Σάββατο 28 Οκτωβρίου έχει δημιουργήσει τεταμένο κλίμα. Κι όλα αυτά, ενώ -παρά την απαγόρευση των συναθροίσεων στην Αττική την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου από την πλευρά της Αστυνομίας- φασιστικές οργανώσεις και αντιφασιστικοί φορείς και σωματεία δείχνουν αποφασισμένοι να «συναντηθούν» στην πόλη. Ας ελπίσουμε να πρυτανεύσει η λογική και να μην δούμε το κέντρο του Ηρακλείου Αττικής να μετατρέπεται σε πεδίο μάχης…

The post Γιορτάσαμε την ενότητα του λαού με μεγάλες δόσεις διχασμού… appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γιορτάσαμε,giortasame