Πολιτικές αποστρατεύσεις, διαιτητικές αποφάσεις και δύσκολα στοιχήματα στα Βόρεια της Αττικής

[email protected]

Το… φυσάνε και δεν κρυώνει το εκλογικό αποτέλεσμα στην Αγία Παρασκευή οι νυν και τέως δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς και Γιάννης Σταθόπουλος. Η νίκη του Γιάννη Μυλωνάκη, με ποσοστό σχεδόν 60%, οδηγεί μοιραία σε πολιτική αποστράτευση τους δύο βασικούς αντιπάλους του και ίσως όχι μόνο. Ήδη, η παράταξη του Β. Ζορμπά ανακοίνωσε την έναρξη εσωτερικών διαδικασιών για εκλογή νέου αρχηγού, ενώ θα είναι απίθανο να μην δούμε σύντομα να συμβαίνει το ίδιο και στην παράταξη του Γ. Σταθόπουλου. Εξάλλου, ενός τέτοιου εκλογικού αποτελέσματος μύριες εξελίξεις έπονται.

***

Στην

Πεντέλη η Νατάσσα Κοσμοπούλου πανηγυρίζει την νίκη της στον δεύτερο γύρο τον εκλογών, αλλά ο Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, o οποίος έχασε την είσοδό του στον «τελικό» με μόλις δύο ψήφους διαφορά από την πρώτη, ζήτησε την παρέμβαση του διαιτητή, που στην προκειμένη περίπτωση είναι το Πρωτοδικείο Αθηνών. Αυτό θα αποφασίσει εάν η εκλεγμένη δήμαρχος θα διοικήσει τον Δήμο τα επόμενα πέντε χρόνια ή θα πάμε σε ακύρωση της εκλογής και η μπάλα θα στηθεί και πάλι στη σέντρα. Όλα τα βλέμματα είναι πλέον στραμμένα στο πολιτικό VAR.

***

Για την αποχή τι να γράψουμε; Εδώ δεν τίθεται καμία αμφισβήτηση. Χαμηλότερο ποσοστό το 55,16% του Χαλανδρίου και υψηλότερο το 66,57% του Παπάγου – Χολαργού. Η πλειονότητα των πολιτών του Βόρειου Τομέα Αθηνών δεν θέλησαν να έχουν λόγο για τους δημάρχους που θα διαφεντεύουν τις πόλεις τους την προσεχή πενταετία. Οπότε και οι τελευταίοι ελάχιστα θα αγχώνονται όταν ακούν από κάποιον δημότη τη φράση «να μου κοπεί το χέρι αν σε ξαναψηφίσω». Η πιθανότητα να λέει αλήθεια είναι αντιστρόφως ανάλογη με το ποσοστό της αποχής στον συγκεκριμένο δήμο.

***

1.353 συλλήψεις ανηλίκων μόνο τον Σεπτέμβριο… έπεσαν κάπως βαριές στην κυβέρνηση. Έτσι, υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και υπουργείο Παιδείας δείχνουν να αφυπνίζονται και να αναζητούν πλέον άμεσες λύσεις περιορισμού του φαινομένου της νεανικής παραβατικότητας. Βασικοί παράγοντες για την επίλυση της δύσκολης εξίσωσης που έχουν μπροστά τους οι ρόλοι της οικογένειας και του σχολείου. Κι εδώ αρχίζουν τα δύσκολα, καθώς και οι δύο θεσμοί εμφανίζουν έντονα διαλυτικά φαινόμενα. Οι στοιχηματικές εταιρείες θα έδιναν πολύ υψηλές αποδόσεις στην επιτυχία του εγχειρήματος…

***

Το ίδιο ισχύει και για την ταχύτητα με την οποία Περιφέρεια και Δήμοι της Αττικής θα ανταποκριθούν στην παρότρυνση του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια να επιταχύνουν τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στους τομείς αρμοδιότητάς τους. Πολλοί λαμβάνουν τη σχετική κίνηση ως προσπάθεια του υπουργού να «νίψει τας χείρας του», πετώντας το «μπαλάκι» των ευθυνών στους αιρετούς. Και βέβαια το «μπαλάκι» δικό τους είναι, αλλά θα ήταν καλό μαζί με αυτό να τους παράσχουμε και τη δυνατότητα να κινούν γρήγορα τις σχετικές διαγωνιστικές διαδικασίες. Κάτι για το οποίο άλλοι αποφασίζουν νομοθετικά.

The post Πολιτικές αποστρατεύσεις, διαιτητικές αποφάσεις και δύσκολα στοιχήματα στα Βόρεια της Αττικής appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πολιτικές, Βόρεια, Αττικής,politikes, voreia, attikis