Ευρωπαϊκή έρευνα για τις μετακινήσεις στον Δήμο Πεντέλης

Στην απάντηση ενός απλού ερωτηματολογίου καλεί ο Δήμος Πεντέλης τους κατοίκους και τους δημότες, με στόχο να ιχνηλατήσει τις συνθήκες και την κατάσταση στις μετακινήσεις εντός του Δήμου. Η έρευνα πραγματοποιείται ως μέρος του έργου SUM (Seamless Shared Urban Mobility), το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Έρευνας και Καινοτομίας Horizon Europe της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Πεντέλης ως εταίρος.

Όπως αναφέρεται

στη σχετική ανακοίνωση, ο στόχος του προγράμματος είναι να μετατρέψει τα υφιστάμενα δίκτυα μετακίνησης σε καινοτόμα συστήματα, όπου η χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς θα μπορεί να συνδυαστεί με τη χρήση μέσων διαμοιραζόμενης κινητικότητας (shared mobility) όπως ποδήλατα, πατίνια, ταξί. Σε αυτήν την έρευνα κάθε δημότης μπορεί να περιγράψει τις τρέχουσες προτιμήσεις μετακίνησης, να αξιολογήσει το σύστημα μεταφορών, καθώς και τις εφαρμοζόμενες πολιτικές μεταφορών.

Στο πρόγραμμα θα συμπεριληφθούν 15 ευρωπαϊκές πόλεις έως το 2026 και 30 ευρωπαϊκές πόλεις έως το 2030. Το έργο θα βελτιώσει την αειφόρο κινητικότητα και θα συμβάλει στη μείωση των εκπομπών ρύπων. Οι πόλεις που συμμετέχουν στην πιλοτική φάση του προγράμματος είναι 1) Μόναχο, Γερμανία, 2) Γενεύη, Ελβετία, 3) Ιερουσαλήμ, Ισραήλ, 4) Αθήνα – Πεντέλη, Ελλάδα, 5) Ρότερνταμ, Ολλανδία, 6) Κρακοβία, Πολωνία, 7) Φρεντρίκσταντ, Νορβηγία, 8) Λάρνακα, Κύπρος και 9) Κοΐμπρα, Πορτογαλία.

Στην Αθήνα, η έρευνα πραγματοποιείται από τον Δήμο Πεντέλης και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Αποτελείται από 4 ενότητες, και συγκεκριμένα: 1) Αξιολόγηση του συστήματος μεταφορών, 2) Κοινωνική αποδοχή και χρήση διαμοιραζόμενης κινητικότητας, 3) Τρέχουσες συνήθειες μετακίνησης και 4) Κοινωνικό-δημογραφικά χαρακτηριστικά.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν το ερωτηματολόγιο εδώ.

The post Ευρωπαϊκή έρευνα για τις μετακινήσεις στον Δήμο Πεντέλης appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ευρωπαϊκή, Δήμο Πεντέλης,evropaiki, dimo pentelis