Ολοκληρωμένο σχέδιο εκτάκτων αναγκών εξαιτίας δασικών πυρκαγιών διαθέτει πλέον ο Δήμος Αγίας Παρασκευής

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο το νέο ολοκληρωμένο και σύγχρονο σχέδιο εκτάκτων αναγκών εξαιτίας δασικών πυρκαγιών, με την κωδική ονομασία «ΙΟΛΑΟΣ 2», του Δήμου Αγίας Παρασκευής, κατά τη χθεσινή (25/4) συνεδρίαση του Σώματος. Στο σχέδιο περιλαμβάνεται και ειδικό παράρτημα με τον σχεδιασμό για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση των πολιτών του Δήμου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Στην προτεραιότητα που δίνει η διοίκηση του Δήμου σε δράσεις πρόληψης σε ό,τι αφορά τον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Μυλωνάκης και υπογράμμισε

ότι πρόκειται για ένα σχέδιο το οποίο θωρακίζει με τρόπο  σύγχρονο, οργανωμένο και αξιόπιστο την πόλη και τους κατοίκους σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

«Μαζί με τα στελέχη μας της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα και όλους τους αρμόδιους φορείς, θα είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση και εγρήγορση, ενόψει και της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου, προκειμένου να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά σε κάθε ανάγκη που θα προκύψει, σε περίπτωση που απαιτηθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μυλωνάκης.

Τη σχετική εισήγηση του θέματος έκανε ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Μάκης Τάρλας.

Το σχέδιο «ΙΟΛΑΟΣ»

Το σχέδιο «ΙΟΛΑΟΣ» διαμορφώθηκε κατόπιν συντονισμένης συνεργασίας των στελεχών του αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Αγίας Παρασκευής με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αλλά και με τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Στόχος η κατάρτιση μίας πλήρους στρατηγικής η οποία περιλαμβάνει μέτρα και δράσεις Πολιτικής Προστασίας που συμβάλλουν στην ετοιμότητα του ανθρώπινου δυναμικού, αλλά και των μέσων που διαθέτει ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και την άμεση διαχείριση των συνεπειών από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών.

Στο σχέδιο προβλέπεται επίσης το πώς θα συνδράμει στο έργο του Πυροσβεστικού Σώματος και δίνει έμφαση σε ζητήματα, που αφορούν την ασφάλεια του πληθυσμού στις περιπτώσεις που η πυρκαγιά πλησιάσει σε οικισμό,

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ

Το σχέδιο «ΙΟΛΑΟΣ», σε συνέχεια της έγκρισης από το  Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίας Παρασκευής, θα κοινοποιηθεί σε κάθε εμπλεκόμενο φορέα,.

Επισημαίνεται ότι το επόμενο διάστημα θα εγκριθούν και άλλα εξειδικευμένα σχέδια αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών εξαιτίας άλλων φυσικών καταστροφών, τα οποία βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο κατάρτισής τους από το αρμόδιο τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

The post Ολοκληρωμένο σχέδιο εκτάκτων αναγκών εξαιτίας δασικών πυρκαγιών διαθέτει πλέον ο Δήμος Αγίας Παρασκευής appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα