«Ο Μέγας Αλέξανδρος μέσα από τα μάτια των Περσών» – Εκδήλωση στο Γαλάτσι

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου «Καμίνι» για να παρακολουθήσει με αμείωτο ενδιαφέρον μέχρι τέλους την εκδήλωση «Ο Μέγας Αλέξανδρος μέσα από τα μάτια των Περσών», την Τετάρτη 3 Απριλίου 2019.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση είχε στόχο να ικανοποιήσει όλες τις αισθήσεις των παρευρισκόμενων και πραγματικά το πέτυχε, σημειώνουν οι διοργανωτές, καθώς εκτός από τις ενδιαφέρουσες ομιλίες, υπήρχε:

Φυσικό αντίγραφο της πανοπλίας του Μ. Αλεξάνδρου και έργα τέχνης με τον μεγάλο στρατηλάτη, παρουσίαση του τραπεζιού Νορούζ (δηλ. το τραπεζιού που στρώνουν στην περσική πρωτοχρονιά,
η οποία εορτάζεται από 21 Μαρτίου έως της 3 Απριλίου), εδέσματα και ποτά της περσικής κουζίνας από το εστιατόριο «ΑΝΑΧΙΤΑ», και μουσική στο πιάνο από τον Ιρανό Shahrouz Fatajzate!

Οι ομιλητές ενθουσίασαν το κοινό με τη λεπτομερή ανάλυση του θέματός τους, καθώς η κ. Μαριάννα Ιατροπούλου-Θεοχαρίδου, διδάκτωρ Φιλοσοφικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ερευνήτρια, ανέλυσε διεξοδικά το θέμα της εκδήλωσης «Ο Μέγας Αλέξανδρος μέσα από τα μάτια των Περσών», ο πρόεδρος του Συλλόγου ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ, Αντώνης Αλιάδης, μίλησε αναλυτικά για την «Πανοπλία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τέχνη και οικονομία», η κ. Ευγενία Ασημακοπούλου, από τις εκδόσεις «Βεργίνα», έκανε μια σύντομη παρουσίαση του βιβλίου «Ο Μέγας Αλέξανδρος στην Περσική Επική Ποίηση» και η κ. Γεωργία Μιχαλοπούλου (Κέντρο Διά Βίου Ανάπτυξης ΦΙΛΥΡΑ) αναφέρθηκε στη «δύναμη του Νορούζ, του τραπεζιού της περσικής πρωτοχρονιάς».

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε ο κ. Μάνος Ελευθερίου, αντιδήμαρχος Παιδείας-Διά Βίου Μάθησης και Πολιτισμού – Αθλητισμού και Νέας Γενιάς Δήμου Γαλατσίου.

The post «Ο Μέγας Αλέξανδρος μέσα από τα μάτια των Περσών» – Εκδήλωση στο Γαλάτσι appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα