Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών η εκδήλωση του Δήμου Αμαρουσίου «Από την Αθήνα έως το Πεντελικόν. Το Μαρούσι κατά την αρχαιότητα»

Μεγάλο ενδιαφέρον από πλήθος πολιτών συγκέντρωσε η σημαντική εκδήλωση, με ομιλητές δύο διακεκριμένους επιστήμονες, τον ακαδημαϊκό, ομότιμο καθηγητή Αρχιτεκτονικής Μανόλη Κορρέ και τον Μαρουσιώτη αρχαιολόγο-ιστορικό Γιώργο Πάλλη, που με την πολύπλευρη γνώση και εμπειρία τους «έριξαν φως» στην ιστορία, στα μνημεία, και στην τοπογραφία του αθηναϊκού πεδίου κατά την αρχαιότητα, εστιάζοντας στην πόλη του Αμαρουσίου.Την εκδήλωση, με θέμα «Από την Αθήνα έως το Πεντελικόν. Το Μαρούσι

κατά την αρχαιότητα», διοργάνωσε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ), την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023, στο δημαρχείο Αμαρουσίου.

Μεταφέροντας το μήνυμα του δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ Νικόλαος Πέππας αναφέρθηκε στο μεγάλης αξίας πολιτιστικό απόθεμα που διαθέτει η πόλη του Αμαρουσίου και στην προσπάθεια να συνδεθεί αυτό το λαμπρό παρελθόν με το παρόν και την εξέλιξη της πόλης. «Η διημερίδα “Διαχρονικό Μαρούσι”, το πρόγραμμα “Πολιτιστικές Διαδρομές” που είναι σε εξέλιξη και η σημερινή εκδήλωση είναι κάποιες από τις δράσεις μας οι οποίες μας βοηθούν να συγκροτήσουμε μία νέα πρόταση για το Μαρούσι, αναδεικνύοντας στοιχεία της πολιτιστικής και της φυσικής κληρονομιάς του τόπου μας. Είμαστε πεπεισμένοι πως αν το πλέγμα των μνημείων και της φύσης στον Δήμο Αμαρουσίου συνδεθούν μεταξύ τους με τον κατάλληλο αστικό σχεδιασμό μπορούν να αποτελέσουν το σημερινό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της πόλης» ανέφερε ο κ. Πέππας. «Το να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση συνειδητών πολιτών που γνωρίζουν την ιστορία, αγαπούν και σέβονται την πόλη και μεριμνούν για τον δημόσιο χώρο είναι κοινή μας υπόθεση, είτε δρούμε στο κεντρικό, είτε στο τοπικό επίπεδο, όπως, κοινή μας υπόθεση είναι το να αποδώσουμε στις νέες γενιές το περιεχόμενο που αξίζει στο όνομα της πόλης μας» πρόσθεσε ο ίδιος.

Την εκδήλωση άνοιξε η αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού Ρένα Χαλιώτη, η οποία καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε θερμά τους δύο διακεκριμένους ομιλητές για την τιμή στην πόλη, με τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση.   

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η εντεταλμένη για τον Δήμο Αμαρουσίου, αρχαιολόγος του τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων Θεοδώρα Τζεφέρη, από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής, με την οποία ο Δήμος Αμαρουσίου έχει αναπτύξει πολύπλευρη συνεργασία.     

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Στέφανος Τσιπουράκης, ο δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Μπόγδανος, ο πρ. πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κων/νος Ζαπαντιώτης, η επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Lobby Μίκα Ιωαννίδου, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης.

Διαβάστε αναλυτικά για την εκδήλωσηΛήψη

The post Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών η εκδήλωση του Δήμου Αμαρουσίου «Από την Αθήνα έως το Πεντελικόν. Το Μαρούσι κατά την αρχαιότητα» appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα