Λαϊκή Συσπείρωση στην κάλπη για να επανέλθει μια αγωνιστική δημοτική αρχή

Με μια μεγάλη συγκέντρωση το απόγευμα της Παρασκευής μπροστά από το δημαρχείο της Πετρούπολης ο λαός της πόλης δήλωσε καθαρά πως οι κάλπες την Κυριακή θα γεμίσουν με τα κόκκινα γαρίφαλα της «Λαϊκής Συσπείρωσης», για να επανέλθει δυναμικά μια αγωνιστική δημοτική αρχή που θα είναι σύμμαχος και μπροστάρης στην πάλη του, για να γίνει η έκπληξη και η πραγματική διαφορά στην περιφέρεια.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Γιάννης Πρωτούλης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής και ο Βαγγέλης Σίμος, υποψήφιος δήμαρχος Πετρούπολης.

Το άνοιγμα της έκανε ο Θωμάς Κοτσαμπάς, πρώην δήμαρχος Πετρούπολης και

υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος ο όποιος σημείωσε μπορούμε να κοιτάμε στα μάτια το λαό και να ζητάμε τη στήριξη του αφού δεν αθετήσαμε καμία υπόσχεση που δώσαμε, ενώ αναφέρθηκε στην συμβολή των κομμουνιστών Δημάρχων για τη δημιουργία απαραίτητων δομών για τις λαϊκές ανάγκες. “Χωρίς δεύτερες σκέψεις ψηφίζουμε Λαϊκή Συσπείρωσης”, τόνισε.

Παρευρέθηκαν ο Θέμης Γκιώνης μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση στον Δυτικό Τομέα Αθηνών.

“Μπορούμε να κάνουμε την έκπληξη στην Περιφέρεια Αττικής! Γιατί ξέρουμε και μπορούμε. Ξέρουμε και να παλεύουμε και να νικάμε. Με πράξεις και όχι με λόγια. Είμαστε πιο έμπειροι, με περισσότερη γνώση και μεγαλύτερη απόφαση να αλλάξουμε τα πράγματα, τόνισε ο Γ. Πρωτούλης. “Δίνουμε τη μάχη μέχρι τη τελευταία στιγμή για να ξαναχαμογελάσει ο λαός της Πετρούπολης” σημείωσε ο Β. Σίμος και κάλεσε τους ανθρώπους του μόχθου που γνωρίζουν το συμφέρον τους να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο του αγώνα και της ελπίδας, αυτό της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

“Η Πετρούπολη ψηφίζει αγωνιστές και όχι της κυβέρνησης υποστηρικτές” ήταν ένα από τα πολλά συνθήματα που αντήχησαν δυνατά στη συγκέντρωση.

Μετά τις ομιλίες παρουσιάστηκαν οι 88 υποψήφιοι και υποψήφιες του κόκκινου ψηφοδελτίου εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων, δίνοντας έτσι και το σήμα για να δοθεί η μάχη από όλους και όλες μέχρι την τελευταία στιγμή για την αποφασιστική ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Γ. Πρωτούλης: Πρέπει να τους κοπεί το γέλιο και η φόρα!

Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων ο Γιάννης Πρωτούλης τόνισε:

«Εμείς είμαστε εδώ για τους πολλούς, τους αληθινούς παραγωγούς και όχι για τους μεγαλοεργολάβους που με τους νόμους της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και τις ευλογίες της ΕΕ λυμαίνονται τον ιδρώτα και τον πλούτο του λαού, ξεκοκαλίζοντας χρήμα με τους πιο απίθανους τρόπους από τις Περιφέρειες και τους Δήμους.

Η ελπίδα βρίσκεται στους αγώνες των από κάτω. Τέτοιοι έγιναν αρκετοί τα τελευταία χρόνια, μας έδωσαν ανάταση και έσπασαν τα σκοτάδια. Και θα είμαστε ξανά εδώ με τους κατοίκους για όλες τις δίκαιες διεκδικήσεις τους όπως για να κλείσει το αίσχος της χωματερής της Φυλής με τους χιλιάδες μαθητές στην Πετρούπολη, στα Άνω Λιόσια»

Σημείωσε ότι «εμείς είμαστε με όλους και όλες που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της βάρβαρης πολιτικής ενός συστήματος που βρίσκεται σε προχωρημένη σήψη, με όσους και όσες σηκώνουν ανάστημα και βγαίνουν στον αγώνα και θα είμαστε δίπλα τους, μαζί τους και όλες τις φορές που θα κατακλύζουν το Περιφερειακό Συμβούλιο με τα δίκαια αιτήματά τους. Απευθυνόμαστε στους κατοίκους της Πετρούπολης ενός Δήμου με τεράστιο ιστορικό φορτίο και μιας ευρύτερης περιοχής που ήδη έχει μπει στο μάτι των μεγάλων συμφερόντων για την διαχείριση των απορριμάτων. Το ξέρουμε πολύ καλά, γιατί οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωση στους δήμους της περιοχής και την Περιφέρεια δεν είμαστε τα καλά παιδιά, δεν καθόμασταν καλά όταν έπεφταν κορμιά όπως λένε και οι στίχοι των “κοινών θνητών”».

Αναφερόμενος στο αίσχος της χωματερής υπογράμμισε πως «σε αυτή την διαμορφωμένη κατάσταση έρχονται να χωροθετήσουν 4 νέες μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων, ένα εργοστάσιο καύσης σύμμεικτων απορριμάτων, επέκταση της Χωματερής με χωρητικότητα 8 εκ κυβικά μέτρα, συνέχιση του αποτεφρωτήρα μολυσματικών! Όλα στην ίδια περιοχή. Αυτά δεν είναι λόγια. Είναι νόμος που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση της ΝΔ, είναι ο νέος εθνικός σχεδιασμός για την διαχείριση των απορριμάτων που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση της ΝΔ, είναι δηλαδή οι κυβερνητικές στοχεύσεις για τις οποίες ο Μητσοτάκης δήλωσε ότι πρέπει να εκλεγούν δήμαρχοι και περιφερειάρχες που να τις συμμερίζονται.

Αυτός είναι ο λόγος που θέλει έναν δικό του άνθρωπο, ειδικών αποστολών όπως τον παρουσιάζει, τον Χαρδαλιά που θα τρέξει τη δουλειά. Μάλιστα ο ίδιος υπόσχεται ότι θα την τελειώσει σε 2 χρόνια. Εδώ στην Πετρούπολη η ΝΔ στηρίζει έναν τέτοιο υποψήφιο, τον νυν Δήμαρχο κ. Βλάχο. Έχουμε πολλούς λόγους να τον στείλουμε στο σπίτι του και να εκλέξουμε τον αγωνιστή Δήμαρχο Βαγγέλη Σίμο, που δεν θα είναι το καλό παιδί για την κυβέρνηση, δεν συμμερίζεται τις κυβερνητικές στοχεύσεις και τον σχεδιασμό τους και θα αγωνιστεί μαζί μας όπως κάνει όλα αυτά τα χρόνια!»

Πρόσθεσε ότι «δεν έχουμε δυο ζωές για να τους δώσουμε τη μία! Μπροστά στο κέρδος δεν λογαριάζουν τίποτα. Το έχουμε δει όλο αυτό το καλοκαίρι. Το είδαμε στα Τέμπη, στα εργοδοτικά εγκλήματα στους χώρους δουλειάς, στις πλημμύρες, στις πυρκαγιές. Δεν δίστασαν να βάλουν 120.000 ανθρώπους μέσα στο ΟΑΚΑ την προηγούμενη βδομάδα ενώ γνωρίζουν ότι μπορεί να πέσει το στέγαστρο Καλατράβα. Πρέπει να τους κοπεί το γέλιο και η φόρα!

Ο Γιάννης Πρωτούλης σημείωσε ότι «ήρθε η ώρα να αλλάξουμε ρότα, κόντρα σε αυτή την “αυτοδυναμία” της καταστροφικής πολιτικής του κέρδους!

Μπορούμε να τα καταφέρουμε! Μπορούμε τα ψηφοδέλτια Λαϊκής Συσπείρωσης με το κόκκινο γαρύφαλλο να τα φτάσουμε ακόμα πιο ψηλά! Μπορούμε να κάνουμε την έκπληξη στην Περιφέρεια Αττικής!

Γιατί ξέρουμε και μπορούμε. Ξέρουμε και να παλεύουμε και να νικάμε. Με πράξεις και όχι με λόγια. Είμαστε πιο έμπειροι, με περισσότερη γνώση και μεγαλύτερη απόφαση να αλλάξουμε τα πράγματα. Σε αυτό το δρόμο δίνουμε το χέρι σε όλους και όλες όσοι νιώθουν αριστεροί ριζοσπάστες προοδευτικοί άνθρωποι. Υπάρχει για όλους μας μια θέση για αγώνα και αξιοπρέπειας. Εδώ είναι το κοινό μας όρυγμα στη μάχη. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο!

Η ελπίδα βρίσκεται στην ήττα του ρεαλισμού της υποταγής στα λίγα, στο μικρότερο κακό, του ρεαλισμού των σωτήρων και Μεσσίων που οδηγεί στον πλήρη πολιτικό εξευτελισμό που βλέπουμε στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τελικά στην απογοήτευση.»

Β. Σίμος: Να χαμογελάσει ξανά ο λαός της Πετρούπολης

Στην ομιλία του ο Βαγγέλης Σίμος υπογράμμισε ότι «η μαζική παρουσία όλων σας, αποδεικνύει ότι η ΛΑ. ΣΥ. στο δήμο Πετρούπολης και στη Περιφέρεια Αττικής μπορούν να εκφράσουν μαζικά τις αγωνίες, τον προβληματισμό, την ελπίδα των εργαζόμενων, της νεολαίας για ”να το πάμε αλλιώς”. Για να είναι ξανά δημοτική αρχή η “Λαϊκή Συσπείρωση”».

Πρόσθεσε πως «τώρα είναι η ώρα όλοι μαζί να δώσουμε απάντηση στο δίλημμα: Οι ανάγκες μας μπροστά ή τα συμφέροντα των λίγων; Τώρα είναι η ώρα να μην επιτρέψουμε οι διεκδικήσεις και η αγανάκτηση να μπουν στον γύψο. Τώρα είναι η ώρα να μην επιτρέψουμε στους τάχα ανεξάρτητους και αχρωμάτιστους που αποδειχτήκαν πειθήνιοι νεροκουβαλητές της κάθε κυβέρνησης, στους τάχα ικανούς διαχειριστές που σήκωσαν τα χέρια ψηλά στη πρώτη δυσκολία, να πάρουν απάντηση μαζικά την Κυριακή, με τη στήριξη της ΛΑ.ΣΥ.

Να πάρουν απάντηση όλοι αυτοί που στον ‘Β γύρο του 2019 συμπορεύτηκαν με μόνο στόχο την εξουσία και την καρέκλα, με στόχο να φύγουν οι αγωνιστές-οι κομμουνιστές από την Πετρούπολη, όπως χαρακτηριστικά είχαν πει προεκλογικά. Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε το σενάριο που φτιάχνουν για εμάς χωρίς εμάς.

Κάλεσε τον λαό της Πετρούπολης να σκεφτεί.

Ποιός θα υπερασπιστεί μέσα στον δημοτικό συμβούλιο τα αιτήματα τις διεκδικήσεις των εργαζόμενων, των συνταξιούχων, των γονιών, της νεολαίας.Ποιός θα δώσει ανάσα και δύναμη για να τα βάλει με ένα κράτος εχθρικό για τους πολλούς, που επιφυλάσσουν μόνο ανασφάλεια –φραγμούς και εκμετάλλευση.Ποιός θα βάλει εμπόδια στη φορομπηξία – την ανταποδοτικότητα, τα συμφέροντα που επιβουλεύονται όλα όσα με αγώνες και κόπο έχουμε κερδίσει και δικαιούμαστε.

και σημείωσε ότι «στην Πετρούπολη υπάρχει πείρα για το ποιος είναι δίπλα στο λαό, σύμμαχος του, και όχι ένας ακόμα αντίπαλος μαζί με την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια και αυτός ο σύμμαχος είναι η ΛΑ.ΣΥ. Γιατί είμαστε δεσμευμένοι μόνο απέναντι στο λαό και τις ανάγκες του και μπορούμε μαζί να διεκδικήσουμε όσα χρειαζόμαστε».

Απευθύνθηκε «σε όλους όσοι νιώθουν αριστεροί, προοδευτικοί, δημοκράτες και είδαν με αμηχανία εώς και αγανάκτηση την εσωκομματική διαδικασία στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την συνεργασία εδώ με τον κο Ταλιούρα, και τους καλούμε να κάνουν το μεγάλο βήμα.

Ελάτε μαζί μας, σας απλώνουμε το χέρι, για να δώσουμε ενωμένοι τις μάχες που έχουμε μπροστά μας. Και πρώτη τέτοια μάχη είναι, βέβαια, αυτή των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών της Κυριακής!!!

Εμείς όταν μιλάμε για την πόλη μιλάμε πρώτα από όλα για τους ανθρώπους της, βλέπουμε τις ανάγκες για τη ζωή, την κατοικία των εργαζόμενων. Όμορφη πόλη είναι αυτή που δεν έχει άνεργους, φτώχεια, νεολαία σε αδιέξοδο. Που έχει δημόσιους χώρους, πάρκα τον λαό, αθλητικούς χώρους, κέντρα πολιτισμού για τα παιδιά κ.α

Που έχει δημόσιες δομές υγείας – κοινωνικές υπηρεσίες και φροντίδα. Που έχει σχολεία σύγχρονα και ασφαλή.»

Κείμενα – φωτό: 902.gr

The post Λαϊκή Συσπείρωση στην κάλπη για να επανέλθει μια αγωνιστική δημοτική αρχή appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
περιφέρεια αττικής, ΚΚΕ, αθηνα, ΠΑΣΟΚ, συριζα, καλοκαιρι, οακα, ψηφοδελτια, δίλημμα, σχολεια, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, δημοτικοι συμβουλοι, σταυροι δημοτικων εκλογων, ψηφοι δημοτικων συμβουλων, αποτελεσματα περιφερειακων εκλογων, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, πυρκαγιες, αλλαγη ωρας 2013, ξανα, βγαινουν, δυνατα, περιφέρεια αττικής, βημα, γνωση, δουλεια, ηττα, κοντρα, οακα, στιχοι, φτωχεια, φωτο, ωρα, αγωνες, αμηχανια, βδομαδα, βρισκεται, γελιο, γινει, γυψο, γκιωνης, δυναμη, δίλημμα, δοθει, δωσει, εγκληματα, υπαρχει, εκμεταλλευση, ελπιδα, ερχονται, αισχος, ζωη, ιδια, υπηρεσιες, θωμας, ομιλια, ιστορικο, κυβερνηση, κοκκινου, κομμα, λογια, ματια, ματι, μητσοτακης, νεολαια, ομορφη, παιδι, παιδια, παμε, περιφερειακο, πετρουπολη, ροτα, σεναριο, σηψη, συγκεντρωση, σκεψεις, σπιτι, συνθηματα, τεμπη, χερι, χερια ψηλα, χρημα, χρονος, κυβικα, κυριακη, μπροστα, σημα, υγειας, χερια
Τυχαία Θέματα