ΚΚΕ: Να σταματήσει η επιχείρηση ιδιωτικοποίησης του Ολυμπιακού Κέντρου Αντισφαίρισης του ΟΑΚΑ

Σε επανακατάθεση της ερώτησης ως επίκαιρης, ώστε να σταματήσει η επιχείρηση παράδοσης του Ολυμπιακού Κέντρου Αντισφαίρισης του ΟΑΚΑ σε ιδιωτικά συμφέροντα, ζητεί το ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα, στην επίκαιρη ερώτηση που κατατέθηκε προς την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λ. Μενδώνη από τον βουλευτή του ΚΚΕ Μανώλη Συντυχάκη αναφέρονται τα εξής:

«Στο πλαίσιο του κυβερνητικού σχεδίου “ΟΑΚΑ 2.0” για τη στήριξη των κερδών

των επιχειρηματικών ομίλων και όχι των λαϊκών αναγκών πρόσφατα δημοσιεύτηκε διακήρυξη ανοικτού πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκμίσθωση του συνόλου του Ολυμπιακού Κέντρου Αντισφαίρισης.

Συγκεκριμένα, επιχειρείται η παράδοση ολυμπιακών εγκαταστάσεων δημοσίου συμφέροντος 70.000 τ.μ., που αποτελούν περιουσία του ελληνικού λαού, σε ιδιωτικά συμφέροντα. Είναι χαρακτηριστικό ότι, για την προστασία των κερδών του, ο  υποψήφιος “επενδυτής” δεν θα βάλει “ούτε ευρώ” από την τσέπη του για τις προβλεπόμενες εργασίες “”αναβάθμισης, ανακαίνισης, εκσυγχρονισμού και συντήρησης”. Τα έργα αυτά θα γίνουν με χρήματα του ελληνικού λαού και ειδικότερα με πόρους από τη μοιρασιά των 2,5 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης, που προορίζονται για το σχέδιο “Ελλάδα 2.0”, στο οποίο περιλαμβάνεται το ΟΑΚΑ, με περίπου 56 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, προβλέπεται ότι το ΟΑΚΑ θα αποζημιώνει τον μελλοντικό μισθωτή για τους ήδη υπάρχοντες μισθωτές στις εγκαταστάσεις του τένις “δεδομένου ότι δεν θα μπορεί να κάνει χρήση των συγκεκριμένων χώρων έως την παράδοσή τους σε αυτόν”. Με απλά λόγια το κράτος χρηματοδοτεί ιδιώτες για να αξιοποιήσουν την περιουσία του ελληνικού λαού προς όφελός τους.

Ταυτόχρονα, η διαδικασία ιδιωτικοποίησης δεν φαίνεται να σταματά στο Ολυμπιακό Κέντρο Αντισφαίρισης, αφού σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Αθλητισμού το παράδειγμα “αξιοποίησης” του Τένις θα ακολουθηθεί και για τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ. Επιπροσθέτως, πρόσφατα το Δ.Σ του ΟΑΚΑ με απευθείας ανάθεση όρισε δυο “ανεξάρτητους εκτιμητές για την εκτίμηση της μίσθωσης των εγκαταστάσεων του Κλειστού Γηπέδου Μπάσκετ, που κι αυτό περιλαμβάνεται στα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης, όπως και το Ποδηλατοδρόμιο.

Με δεδομένο ότι Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις θα πρέπει να αξιοποιούνται από Ομοσπονδίες, Σωματεία, τη νεολαία και τους πολίτες της περιοχής για αναψυχή και άσκηση μέσα από οργανωμένα προγράμματα, και όχι να παραδίδονται και με φωτογραφικές διακηρύξεις σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, για τη μετατροπή τους σε εισπρακτικούς κερδοσκοπικούς φορείς, 

Ερωτάται η κ. υπουργός τι μέτρα θα λάβει ώστε:

Να σταματήσει κάθε ενέργεια ιδιωτικοποίησης των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ. Nα παραδοθούν οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Τένις στην Ομοσπονδία, στα σωματεία, στη νεολαία, στους πολίτες των Δήμων για άσκηση και αναψυχή».

 

The post ΚΚΕ: Να σταματήσει η επιχείρηση ιδιωτικοποίησης του Ολυμπιακού Κέντρου Αντισφαίρισης του ΟΑΚΑ appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΚΚΕ, Ολυμπιακού Κέντρου Αντισφαίρισης, ΟΑΚΑ,kke, olybiakou kentrou antisfairisis, oaka