Δυσκολίες στη συντήρηση των φυτών στο πάρκο Φραγκοκκλησιάς στο Μαρούσι

Με κοινή τους επιστολή προς τον δήμαρχο Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου και τον δήμαρχο Χαλανδρίου Σ. Ρούσσο, τρεις σύλλογοι (Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης-Χαλανδρίου, Σύλλογος Κατοίκων Πολύδροσου για την Ποιότητα Ζωής και τον Πολιτισμό και Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος «Νέο Μαρούσι») ζητούν τη στήριξη από τις εξειδικευμένες υπηρεσίες των Δήμων για τη συντήρηση και την ανάπτυξη των φυτών στο πάρκο Φρακγοκκλησιάς.

Συγκεκριμένα οι σύλλογοι αναφέρουν:

«Μετά την πολύ επιτυχημένη κοινή μας δράση

για τη δενδροφύτευση στην οδό Φραγκοκκλησιάς θέλουμε να ευχαριστήσουμε προσωπικά εσάς, τους αντιδημάρχους σας, τους εντεταλμένους συμβούλους, καθώς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες και ιδιαίτερα τους εργαζόμενους για τη συμβολή τους.

Όπως έχουμε πολλές φορές συζητήσει κατά τις συναντήσεις μας, τώρα έχουμε μπροστά μας ένα δεύτερο μεγάλο στοίχημα, αυτό της συντήρησης και ανάπτυξης των φυτών. Οι σύλλογοί μας είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν στο μέτρο των δυνατοτήτων τους. Ήδη προχωρήσαμε στην επιπλέον στήριξη φυτών μετά τις έντονες βροχοπτώσεις και σχεδιάζουμε την οριστική διάστρωση των χωμάτων που έχουν απομείνει. Δεν έχουμε όμως τη δυνατότητα να παράσχουμε τη φροντίδα που απαιτείται, όπως οι εξειδικευμένες υπηρεσίες σας.

Εκτιμούμε ότι το πρώτο θέμα που πρέπει να επιλυθεί είναι αυτό του ποτίσματος. Όπως όλοι γνωρίζουμε, το ερχόμενο καλοκαίρι θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο και είναι σκόπιμο να υπάρξει διερεύνηση λύσεων από τώρα. Προτείνουμε να ζητηθεί η αρωγή για τουλάχιστον δύο έτη της Αττικής Οδού Α.Ε., που διαθέτει γεώτρηση και δεξαμενές στην περιοχή ή και του ΣΠΑΠ όπου συμμετέχουν και οι δύο δήμοι.

Το δεύτερο επίκαιρο θέμα είναι η διαφύλαξη του χώρου -όσο τα φυτά είναι μικρά- από ενέργειες, όπως η πρόσφατη απόθεση προϊόντων εκσκαφής, τα οποία απομακρύνθηκαν άμεσα ή ακούσια βλάβη και από κατοίκους. Θεωρούμε ότι η τοποθέτηση δημοτικών πινακίδων με κατάλληλο χαρακτηρισμό στις εισόδους θα βοηθούσε στην αποφυγή τέτοιων περιστατικών.

Τέλος, θα βοηθούσε η άμεση τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων. Θα έδιναν την εντύπωση ενός πιο οργανωμένου χώρου, πέρα από την προφανή τους χρησιμότητα. Ευχόμαστε υγεία πρωτίστως και ευτυχισμένο και παραγωγικό το 2022».

The post Δυσκολίες στη συντήρηση των φυτών στο πάρκο Φραγκοκκλησιάς στο Μαρούσι appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα