Η βελτίωση – αναβάθμιση παιδικών σταθμών και ΚΑΠΗ στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής Λυκόβρυσης – Πεύκης

Η φροντίδα των παιδιών, αλλά και των ανθρώπων Τρίτης Ηλικίας του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης αποτελούν κεντρική στόχευση για τη νέα δημοτική αρχή της πόλης, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωσή της.

Ήδη, στους δύο πρώτους μήνες της θητείας της, σε συνεργασία του αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Παναγιώτη Μπόλλα με τις υπηρεσίες και το προσωπικό του Δήμου, έχει προχωρήσει σε σημαντικές παρεμβάσεις τόσο στους παιδικούς σταθμούς όσο και στις δομές των ΚΑΠΗ,

«που αναδεικνύουν την πρόθεση μας να προσφέρουμε ουσιαστικά στην ποιοτική αναβάθμιση και λειτουργία τους», όπως τονίζει.

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά στους παιδικούς σταθμούς σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο πυρασφάλειας στους δύο σταθμούς της Πεύκης, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τον Μάιο και θα δώσει τη δυνατότητα για αναβάθμισή τους και σε βρεφικούς, από τη νέα εκπαιδευτική χρονιά. Για την εξυπηρέτηση του έργου έχει γίνει ο σχετικός προγραμματισμός για πρόσληψη τριών ΤΕ και τριών ΔΕ Βρεφονηπιοκόμων, δύο καθαριστριών και μίας νοσηλεύτριας, προκειμένου να δημιουργηθούν επιπλέον 3 έως 4 τμήματα βρεφών. Στόχος είναι να εξυπηρετηθούν συνολικά επιπλέον περίπου 60 βρέφη, τα οποία θα προστεθούν στα ήδη 32 που εξυπηρετούνται από τον Βρεφικό Σταθμό Λυκόβρυσης, ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες του Δήμου.

Επιπλέον, η νέα δημοτική αρχή προχώρησε στην μετασκευή του σχολικού λεωφορείου, ώστε να τεθεί στην υπηρεσία για τη μεταφορά βρεφών, καλύπτοντας μία ακόμα σημαντική ανάγκη των γονέων. Υπενθυμίζεται ότι η περίοδος αιτήσεων για την χρήση του ορίζεται έως τις 30/3 και η λειτουργία του αναμένεται να ξεκινήσει από τις 10/4.

Βαρύτητα δίνεται και στην ποιοτική αναβάθμιση τόσο της καθημερινότητας των παιδιών, όσο και των προσφερόμενων προγραμμάτων. Ο Δήμος προχώρησε στην άμεση αντικατάσταση της παλαιάς κουζίνας του παιδικού σταθμού Λυκόβρυσης με καινούργια για τη συνέχιση της ασφαλούς προετοιμασίας των παιδικών γευμάτων. Επιπλέον, σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο της Πεύκης, ξεκίνησε η διδασκαλία δωρεάν μαθημάτων Μουσικοκινητικής Αγωγής Orff για τους μικρούς μαθητές προσχολικής ηλικίας. Συνεχίζεται επίσης το πρόγραμμα ψυχοκινητικής παρακολούθησης των παιδιών, με ειδικούς επιστήμονες από το πρόγραμμα που έχει εκπονηθεί με το Ιατροπαιδαγωγικό Ινστιτούτο Λυκόβρυσης.

Όλα τα παραπάνω, ενώ ήδη από τις πρώτες εβδομάδες της θητείας της η νέα δημοτική αρχή ανακοίνωσε τη μείωση των τροφείων στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα (έως 50.000€) κατά 10% από την ερχόμενη εκπαιδευτική περίοδο.

Σημαντική προσπάθεια έχει γίνει και για την στήριξη των δομών των ΚΑΠΗ και τον εμπλουτισμό τους με νέα προγράμματα, τα οποία ανταποδίδουν στα μέλη τους την προσφορά τους στην κοινωνία και ενισχύουν το δικαίωμα για πρόσβαση στις τέχνες, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Έτσι, σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο και τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού Κώστα Σωτηρίου παραχωρήθηκε το απαιτούμενο προσωπικό ώστε ήδη εδώ και μερικές εβδομάδες να έχουν ξεκινήσει μαθήματα χορού και χορωδίας, γυμναστικής σε καρέκλα, ενώ παραδίδονται επίσης μαθήματα πυρογραφίας από τον εθελοντή Κωνσταντίνο Τζανετόπουλο.

Παράλληλα συνεχίζεται το πρόγραμμα εκδρομών, καθώς και παρακολούθησης θεατρικών παραστάσεων για τα μέλη των ΚΑΠΗ. Επίσης καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια ώστε ο Δήμος να προσφέρει δωρεάν θαλάσσια μπάνια κατά τους καλοκαιρινούς μήνες για τα μέλη των ΚΑΠΗ σε οργανωμένη παραλία του ΕΟΤ, ώστε να ικανοποιείται πλήρως η ασφάλεια και υγιεινή των μελών. Ομοίως καταβάλλεται αντίστοιχη προσπάθεια ώστε από τον Απρίλιο να γίνεται μία ημερήσια εκδρομή κάθε μήνα, με την επιβάρυνση της μεταφοράς των μελών να καλύπτει αποκλειστικά ο Δήμος.

«Η αναγνώριση της προσπάθειας φαίνεται στην ανταπόκριση και το χαμόγελο που εισπράττουμε από τα μέλη μας, κάτι που αποδείχθηκε τόσο την Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου, όσο και την Παρασκευή 8 Μαρτίου, Ημέρα της Γυναίκας, όπου είχαμε την ευκαιρία να γιορτάσουμε όλοι μαζί, με χορό, εδέσματα και τραγούδι.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης αναφέρει σχετικά με τις παραπάνω πρωτοβουλίες:

«Κάθε ηλικία έχει τις δικές τις ανάγκες και είναι δικό μας χρέος να φροντίσουμε να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό. Τόσο για τα μικρά παιδιά της πόλης μας, που αποτελούν το μέλλον της κοινωνίας μας, αλλά και η υποστήριξη των αναγκών των γονιών τους, που μας απασχολούν ιδιαίτερα, όσο και για τους ανθρώπους Τρίτης Ηλικίας, που έχουν προσφέρει τόσα πολλά σε όλους μας, είναι προτεραιότητά μας η ασφάλεια και η ποιοτική ενίσχυση των προγραμμάτων κάθε δομής. Ευχαριστώ θερμά τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Παναγιώτη Μπόλλα, τη διευθύντρια Τρίτης Ηλικίας και ευπαθών ομάδων Άννα Γαϊτανίδου και την προϊσταμένη των ΚΑΠΗ Θεανώ Τσιούφη για την άψογη συνεργασία και ανταπόκρισή τους σε κάθε ανάγκη που παρουσιάζεται. Ευχαριστώ επίσης, τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού Κώστα Σωτηρίου για την παραχώρηση του προσωπικού και, βεβαίως, του εργαζόμενους του Δήμου για την αφοσίωση και συνεργασία τους. Συνεχίζουμε, προσθέτοντας καθημερινά μικρές πινελιές, που κάνουν τη ζωή των δημοτών μας καλύτερη».

The post Η βελτίωση – αναβάθμιση παιδικών σταθμών και ΚΑΠΗ στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής Λυκόβρυσης – Πεύκης appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΚΑΠΗ, Λυκόβρυσης – Πεύκης,kapi, lykovrysis – pefkis