Εκδήλωση στις 6/12 για το Μαρούσι στην αρχαιότητα

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση με θέμα «Από την Αθήνα έως το Πεντελικόν. Το Μαρούσι κατά την αρχαιότητα» έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2023, ώρα 19:00 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 και Δημ. Μόσχα), με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, δύο διακεκριμένοι επιστήμονες-ομιλητές θα «ρίξουν φως» στην ιστορία, τα μνημεία και την τοπογραφία του αθηναϊκού πεδίου κατά την αρχαιότητα, εστιάζοντας

στην πόλη του Αμαρουσίου:

Ο Μανόλης Κορρές, ομότιμος καθηγητής Αρχιτεκτονικής, τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, μέλος του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Συντηρήσεως Μνημείων Ακροπόλεως, θα μιλήσει με θέμα «Μνημειακή τοπογραφία – Από την Αθήνα έως το Πεντελικόν».Ο Γεώργιος Πάλλης, αναπληρωτής καθηγητής Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Αρχαιολογίας και Τέχνης, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, θα μιλήσει με θέμα «Η περιοχή του Αμαρουσίου κατά την αρχαιότητα»

Τον συντονισμό της εκδήλωσης έχει η Θεοδώρα Τζεφέρη, αρχαιολόγος του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής.

Περισσότερες πληροφορίες: Ρούλα Ρέππου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας, τηλ. 210 8056314 Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ).

The post Εκδήλωση στις 6/12 για το Μαρούσι στην αρχαιότητα appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα