Μακελειό στη Ρωσία με 62 νεκρούς και 146 τραυματίες: Οι τζιχαντιστές βύθισαν στο πένθος τη Μόσχα – Το χρονικό της επίθεσης (βίντεο)

Μακελειό στη Ρωσία με 62 νεκρούς και 146 τραυματίες: Οι τζιχαντιστές βύθισαν στο πένθος τη Μόσχα – Το χρονικό της επίθεσης (βίντεο)egakiSat, 03/23/2024 - 10:35

Ανθρωποκυνηγητό για τρεις τζιχαντιστές του ISIS από τους 5 που έχει ταυτοποιήσει έχουν εξαπολύσει οι ρωσικές αρχές για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση σε συναυλιακό μέγαρο σε προάστιο της Μόσχας, αντίστοιχη αυτής του Μπατακλάν στο Παρίσι το 2018.

Τουλάχιστον

62 είναι οι νεκροί ανάμεσά τους και πέντε παιδιά, περισσότεροι από 146 τραυματίες εκ των οποίων οι 60 σε κρίσιμη κατάσταση είναι ο πρώτος απολογισμός.

Οι δράστες διέφυγαν με λευκό αυτοκίνητο

Ο ΙSIS ανέλαβε την ευθύνη

Η Μαρία Λβόβα-Μπέλοβα, επίτροπος της Ρωσίας για τα δικαιώματα των παιδιών, είπε ότι περιλαμβάνονται και παιδιά. μεταξύ των θυμάτων του μακελειού στο Κρασνογκόρσκ στα δυτικά της Μόσχας, την ευθύνη του οποίου ανέλαβε ο ISIS με ανάρτηση στο Telegram, που υποστηρίζει ότι οι τρομοκράτες υποχώρησαν με ασφάλεια στις βάσεις τους:

«Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους επιτέθηκαν σε μια μεγάλη συγκέντρωση χριστιανών στην πόλη Κρασνογκόρσκ στα περίχωρα της ρωσικής πρωτεύουσας, της Μόσχας, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας εκατοντάδες και προκαλώντας μεγάλες καταστροφές στο σημείο πριν αποσυρθούν με ασφάλεια στις βάσεις τους».

Πέντε ισλαμιστές από την περιοχή της Ινγκουσετίας, στα σύνορα της Ρωσίας με την Γεωργία, δείχνουν οι μυστικές υπηρεσίες της Μόσχας, ως τους πιθανούς υπόπτους για το μακελειό στο συνεδριακό κέντρο. Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας έχουν εντοπίσει τα πρόσωπα των πέντε τρομοκρατών και τα έδωσαν στη δημοσιότητα.

Για τρεις εξ αυτών, δόθηκαν και τα ονόματά τους: Γκουράζεφ Αμιρκάν (γεννημένος το 1989), Οζντόεφ Αντάμ (1987) και Τσουρόεφ Ζελιμκάν (2000).

Οι Αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης για τρία άτομα από την περιοχή της Ινγκουσετίας στη νότια Ρωσία, όπου πλειοψηφούν οι μουσουλμάνοι.

Διαβάστε ακόμα: Μακελειό στη Μόσχα με πάνω από 40 νεκρούς: Πέντε ένοπλοι πυροβολούσαν αδιακρίτως σε εμπορικό κέντρο – Κόσμος τρέχει πανικόβλητος, δεκάδες τραυματίες (βίντεο)

Το χρονικό του μακελειού

Σε μια από τις πλέον πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στη Ρωσία τα τελευταία χρόνια οι δράστες φορώντας στολές παραλλαγής διακρίνονται σε διάφορα βίντεο να πυροβολούν αδιακρίτως κατά του πανικόβλητου πλήθους στον κατάμεστο χώρο.

‼️‼️VIOLENT CONTENT ‼️‼️

Five terrorists mercilessly shoot visitors cornered in Crocus City Hall with automatic rifles.

Preliminarily, no fewer than 15 people have died. pic.twitter.com/rqLHZDk66D

— 301 Military (@301military) March 22, 2024

Οι τρομοκράτες έριξαν στη συνέχεια μια χειροβομβίδα ή μια εμπρηστική βόμβα προκαλώντας τη γρήγορη εξάπλωση της φωτιάς στην αίθουσα συναυλιών στο βόρειο προάστιο Κρασνογκόρσκ της Μόσχας.

Πλήθος είχε συρρεύσει για τη συναυλία του ροκ συγκρότηματος της σοβιετικής εποχής «Picnic» που ετοιμαζόταν να εμφανιστεί στις 20:00 όταν άρχισε το μακελειό. Αλλά πριν αρχίσει η μουσική, οι ένοπλοι βγήκαν στο αμφιθέατρο και άρχισαν να ανοίγουν πυρ.

Δεκάδες άνθρωποι κρύφτηκαν πίσω από τα καθίσματα της αίθουσας ή έσπευσαν προς τις εισόδους στο υπόγειο ή τη στέγη για να γλιτώσουν από τις σφαίρες.

Russian Concertgoers who were Inside of the Crocus Concert Hall in Moscow when the Terrorist Attack occurred have stated that the Fire stated when the Gunmen began to throw Molotov Cocktails at the Walls and Ceilings, with it then stating when they tried to Evacuate several of… pic.twitter.com/nlRWcra3qP

— OSINTdefender (@sentdefender) March 22, 2024

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκαν στην πλατφόρμα Telegram καταγράφονται στιγμιότυπα από την εισβολή των ενόπλων, πυροβολισμοί στο αμφιθέατρο, θεατές να αναζητούν καταφύγιο πίσω από τα καθίσματα και άλλους να σπεύδουν προς την έξοδο.

‼️ Footage has emerged from the scene of the terrorist attack as the shooting began at Moscow's "Crocus City Hall" pic.twitter.com/RjkpHWsIqr

— NEXTA (@nexta_tv) March 22, 2024

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο έπειτα από αρκετές ώρες και αφότου τμήμα της οροφής κατέρρευσε.

Russian Telegram channels published a video of the seconds prior to the start of shooting in the concert hall: people have no clue what is happening, and are walking towards the exit in no hurry.

In the last seconds of the video, gunfire begins. pic.twitter.com/5xJFJSvQsk

— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en) March 22, 2024

Το μακελειό στο προάστιο της Μόσχας επανέφερε οδυνηρές μνήμες από την επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στην αίθουσα συναυλιών Bataclan του Παρισιού το 2015, όταν 89 άνθρωποι έπεσαν νεκροί από πυροβολισμούς.

GRAPHIC FOOTAGE

A video has emerged online from inside the music hall at the moment of the shooting in Moscow. At least 40 killed and 100 injured.

Keywords
Τυχαία Θέματα