Βορίδης: Ο νόμος ίσως αλλάξει... όχι όμως για τον Κασσελάκη

Σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη, εξαπέλυσε χθες ,ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, μιλώντας στο «Αction24».

«Ο κ. Κασσελάκης έχει κάποια ιδιαίτερη ασυλία, που πρέπει να του φερόμαστε διαφορετικά; Δικαιούται κάποιας επιείκειας;», είπε ο υπουργός Επικρατείας, αναφερόμενος στις εταιρείες του κ. Κασσελάκη. «Εδώ υπάρχει Θεία Δίκη», συμπλήρωσε, αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

«Ενώ ήθελες να χτυπήσεις τον Μητσοτάκη και τη σύζυγό του, ξαφνικά βρίσκεται να χτυπιέται ο διάδοχός σου».

«Ποιες αλλοδαπές εταιρείες έχει; Να τις δηλώσει όμορφα και με διαφάνεια. Υπάρχει και άλλη εταιρεία, εκτός αυτής από την οποίαν έφυγε τον Μάρτιο; Πώς συνέβη αυτή η εταιρεία να δώσει, με εταιρικά λεφτά, πενθήμερο δάνειο στην εκδοτική εταιρεία των εντύπων της Αριστεράς;», διερωτήθηκε, ενώ αργότερα, επισήμανε πως ακούει «τον Κασσελάκη να μιλά, ελαφρά τη καρδία, για 40 ακίνητα του Μητσοτάκη», όταν ο πρωθυπουργός έχει «μία ψιλή κυριότητα σε ένα ακίνητο, στο πατρικό του». Και την ίδια στιγμή, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν αισθάνεται την ανάγκη να δώσει απαντήσεις «στους ψηφοφόρους του, στους ανθρώπους που τον ακολουθούν γιατί είναι ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε. Συμπερασματικώς, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «μάς λέει πολλά και αντιφατικά πράγματα, ο νόμος υπάρχει, η νομική υποχρέωση και η δέσμευση υπάρχουν».

Στο ερώτημα αν η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να αλλάξει τον επίμαχο νόμο για την επιχειρηματική δραστηριότητα στο εξωτερικό, ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε πως κάτι τέτοιο «θέλει μια σκέψη, για να μην είναι κάτι πρόχειρο. Ο πρωθυπουργός αισθάνεται ότι είναι ένας πάρα πολύ αυστηρός νόμος». Όμως, όπως διευκρίνισε ο κ. Βορίδης «όχι για χάρη του Κασσελάκη. Να... συμμορφωθεί πρώτα και μετά θα δούμε τις αλλαγές».

Όσον αφορά το ζήτημα της δίκης σε σχέση με το 12χρονο κορίτσι από τον Κολωνό, ο υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε πως οι πολιτικοί πρέπει να απέχουν από τον σχολιασμό οιασδήποτε ποινικής υπόθεσης είναι σε εξέλιξη. Αυτό έχει ζητηθεί από Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ώστε να μην επηρεάζεται το δικαστήριο. Επανέλαβε, όμως, ότι ο κατηγορούμενος Ηλίας Μίχος θα κάνει χρήση του επιεικέστερου ποινικού κώδικα, αυτού, δηλαδή, που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, ότι «η κυβέρνηση αποπειράται να αθωώσει τον Ηλία Μίχο», ο Μάκης Βορίδης είπε πως πρόκειται για μία «άθλια τοποθέτηση», υπογραμμίζοντας ότι «η κυβέρνηση δεν έχει την παραμικρή σχέση» με την υπόθεση.

Όσον αφορά την τραγωδία των Τεμπών, σχολιάζοντας τις δηλώσεις της Ευρωπαίας εισαγγελέως, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης είναι σε εξέλιξη, επομένως «ποιος καλύπτει ποιον;, ποιος καλύπτει τι; Η ελληνική δικαιοσύνη; Η Βουλή; Ποιος;». «Ο καθένας έχει την ευθύνη των τοποθετήσεών του», κατέληξε.

#Βορίδης #υπουργός_Επικρατείας #Κυβέρνηση #ΝΟΜΟΣ_ΓΙΑ_ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ_ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ_ΣΤΟ_ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ #ΣΥΡΙΖΑ #Κολωνός #Τέμπη
Keywords
Τυχαία Θέματα