Τσίπρας από Κατερίνη: Είμαστε όρθιοι και αποφασισμένοι

16:12 6/6/2023 - Πηγή: Reporter

Στην Κατερίνη συνέχισε την περιοδεία του μετά τη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, όπου συνομίλησε με πολίτες και απηύθυνε στη συνέχεια σύντομη ομιλία.

Πιο συγκεκριμένα,

ο Αλέξης Τσίπρας αρχικά ευχαρίστησε τους συγκεντρωμένους πολίτες για τη θερμή υποδοχή και τόνισε ότι «είμαστε όρθιοι και αποφασισμένοι, γιατί δεν δίνουμε αυτή τη μάχη για το κομματικό μας συμφέρον, αλλά διότι η κοινωνία έχει ανάγκη μια δύναμη που θα στηρίζει τα συμφέροντά της, που θα αγωνίζεται για το δημόσιο συμφέρον».

Στη συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε εκτενώς στα ζητήματα της Δημόσιας Υγείας υπενθυμίζοντας ότι «το 2019 αφήσαμε το ΕΣΥ με 108.000 εργαζόμενους, γιατρούς και νοσηλευτές. Τον Δεκέμβριο του 2022 από 108.000 έφτασαν στους 84.000. Παρά το γεγονός ότι περάσαμε μια πανδημία, παρά το γεγονός ότι αυτή η πανδημία μας έκανε όλους να σκεφτόμαστε ότι πρέπει να ενισχύσουμε το ΕΣΥ. Συρρικνώθηκε το προσωπικό, δεν αντικαταστάθηκαν οι άνθρωποι που έφυγαν και αυτή την ώρα σε όλη την Ελλάδα βιώνουμε μια κατάσταση διάλυσης των δημόσιων νοσοκομείων. Τα ξέρετε καλά και εδώ στην Κατερίνη με τα αρνητικά ρεκόρ σε απώλειες συνανθρώπων μας»

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι γι’ αυτό «αξίζει να θέσουμε στο επίκεντρο στην προεκλογική περίοδο τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία».

Αναφερόμενος στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, ο κ. Τσίπρας σημείωσε αρχικά ότι «σεβόμαστε τη λαϊκή ετυμηγορία της κάλπης της 21ης του Μάη» και υπογράμμισε στην συνέχεια ότι «αυτή ήταν μια κάλπη με την απλή αναλογική, την οποία είχαμε όραμα αλλά εγκλωβιστήκαμε στρατηγικά. Είχαμε όραμα να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα, να έχουμε κυβερνήσεις συνεργασίας στην βάση προγραμματικών συγκλίσεων. Αλλά όταν δίναμε το χέρι στις άλλες προοδευτικές δυνάμεις, αυτές κοίταζαν πώς θα κόψουν το δικό μας χέρι και έκαναν μονομέτωπο ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ, αντί να ασχολούνται με αυτόν που κυβερνά με τη ΝΔ».

Κλείνοντας ο κ. Τσίπρας κάλεσε όλες και όλους να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. «Σας καλώ όλες και όλους να ενώσετε δυνάμεις σε αυτό τον αγώνα. Ιδιαίτερα θέλω να απευθυνθώ σε όσες και όσους δεν ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά συνειδητοποιούν ότι αυτό που έρχεται είναι πολύ σκληρό και θέλουν να εναντιωθούν στην προοπτική μιας παντοδύναμης ή αυτοδύναμης ΝΔ. Τούτη την ώρα δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Το σχέδιο της Δεξιάς είναι: ‘ψηφίστε μικρά κόμματα - οπουδήποτε αλλού να πάει η αμφισβήτηση στη ΝΔ, αρκεί να μην πάει στον ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουν τον κατακερματισμό της αντιπολίτευσης για να είναι ανεξέλεγκτοι την επόμενη ημέρα. Σας καλούμε όλους και όλες παρά τις διαφωνίες που μπορεί να έχετε μαζί μας, να ενώσετε στις 25 του Ιούνη την δύναμη σας στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ. Για να είμαστε όσο πιο ισχυροί. Για να αποτρέψουμε την κοινωνική λεηλασία. Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε την ανατροπή, θα κάνουμε το αδύνατο δυνατό γι αυτό».

Ο κ. Τσίπρας περπάτησε στον κεντρικό πεζόδρομο της Κατερίνης, μπήκε σε καταστήματα συζήτησε με καταστηματάρχες και καταναλωτές, αντάλλαξε χειραψίες οι πολίτες που εκείνη την ώρα έκαναν τη βόλτα τους και φωτογραφήθηκε μαζί τους.

Τσίπραςεκλογές 2023ΚατερίνηΣΥΡΙΖΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα