Η αγωγή στη Binance «πληγώνει» τα κρυπτονομίσματα-Στα «κόκκινα» η αγορά

15:29 6/6/2023 - Πηγή: Reporter

Σημαντικές απώλειες καταγράφουν την Τρίτη (6/6) τα κυριότερα βάσει κεφαλαιοποίησης κρυπτονομίσματα, με την αγωγή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ κατά της Binance να δημιουργεί τριγμούς στην αγορά.

Το Bitcoin υποχώρησε ακόμα και στα 25.400 δολάρια σε ένα σημείο αφότου έγινε γνωστή η είδηση και, αν και ανέκτησε μερικές εκατοντάδες δολάρια, συνεχίζει να διαπραγματεύεται αρκετά κάτω από τα 26.000.

«Τα νέα για τη Binance οδήγησαν

προφανώς σε ένα μεγάλο sell-off, αλλά τα ίδια τα νέα δεν ήταν ακριβώς έκπληξη», δήλωσε στο CoinDesk ο Bob Ras, συνιδρυτής της Sologenic, ενός δικτύου που τροφοδοτείται από blockchain για τη δημιουργία τίτλων. «Οι φήμες για επικείμενες ενέργειες εναντίον της Binance κυκλοφορούσαν εδώ και αρκετό καιρό», συμπλήρωσε.

Πάντως, δεν θεωρεί ότι οι τριγμοί θα συνεχιστούν για πολύ καιρό ακόμα, λέγοντας ότι «υποψιάζομαι ότι πιθανότατα θα βρεθούμε σε μια σταδιακή ανάκαμψη σε αυτή την περίπτωση».

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε και ο Joe DiPasquale, ο Διευθύνων Σύμβουλος του διαχειριστή crypto fund BitBull. «Εκτός και αν οποιεσδήποτε σημαντικές εξελίξεις επηρεάσουν τη λειτουργία της Binance, δεν πιστεύουμε ότι η αγορά είναι πιθανό να χάσει πολλά περισσότερα», είπε χαρακτηριστικά στο CoinDesk.

Το Ethereum και άλλα μεγάλα altcoins ακολούθησαν παρόμοια πορεία με το Bitcoin, με το μεγαλύτερο μέρος της πτώσης τους να σημειώνεται αμέσως μετά την κίνηση της SEC.

Ο δείκτης αγοράς CoinDesk, ένας δείκτης μέτρησης της απόδοσης των αγορών κρυπτογράφησης, υποχώρησε περισσότερο από 6%. Και οι έξι τομείς που συνθέτουν τον Δείκτη, συμπεριλαμβανομένου του DeFi, των υπολογιστών και του πολιτισμού και της ψυχαγωγίας, έπεσαν σε αρνητικό έδαφος. Ο δείκτης κρυπτογράφησης Fear & Greed παρέμεινε σε ουδέτερο επίπεδο, όπου παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό για μεγάλο μέρος του έτους.

Η Binance είχε υποστεί καθαρές εκροές περίπου 780 εκατομμυρίων δολαρίων το τελευταίο 24ωρο. Οι traders απέσυραν περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, σε σύγκριση με τα 546 εκατομμύρια δολάρια σε καταθέσεις.

Ο Ras της Sologenic πιστεύει ότι εάν η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ σταματήσει να αυξάνει τα επιτόκια αυτόν τον μήνα ή αργότερα το καλοκαίρι, «θα δούμε πιθανότατα μια επιστροφή σοβαρά θετικής δυναμικής».

Ωστόσο, σημείωσε με απαισιοδοξία ότι με τους επενδυτές σε αυτή την αγορά «να αισθάνονται νευρικοί, θα χρειαστεί χρόνος για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη. Οι ενέργειες της SEC ωθούν πολλά πρότζεκτ κρυπτογράφησης εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών και από αυτή την προοπτική, αυτό γίνεται σαφώς καθαρό αρνητικό για την οικονομία και την καινοτομία των ΗΠΑ γενικότερα».

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η κεφαλαιοποίηση της αγοράς Bitcoin έχει πέσει κάτω από τα 500 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά η κυριαρχία του έναντι των altcoins βρίσκεται σταθερά στο 45,8%.

Όσον αφορά την κεφαλαιοποίηση της ευρύτερης αγοράς, είδε να χάνονται πάνω από 50 δισεκατομμύρια δολάρια σε ένα σημείο και τώρα είναι κάτω από το 1,1 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Το μεσημέρι της Τρίτης, το Bitcoin κατρακυλά 4,05% στα 25.691,46 δολάρια, ενώ το Ethereum χάνει 3,03% στα 1.813,78 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana κάνει «βουτιά» 7,99% στα 19,87 δολάρια, ενώ το Cardano καταγράφει απώλειες 5,59% στο 0,35266200 δολάριο.

Το Polkadot χάνει 4,42% στα 5,07 δολάρια, το Dogecoin χάνει 6,93% στο 0,06683500 δολάριο και το Shiba Inu καταγράφει απώλειες 5,67% στο 0,00000802 δολάριο.

Νατάσα Παπαδημητροπούλου

Bitcoinethereumκρυπτονόμισμακρυπτονομίσματα
Keywords
Τυχαία Θέματα