«Τσεκούρι» 11.000+ θέσεων εργασίας στις τράπεζες της Wall Street

Σύμφωνα με τους Financial Times, οι περικοπές θέσεων εργασίας στις μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ αναμένεται να ξεπεράσουν τις 11.000 μέσα στο 2023, δεδομένου ότι η Wall Street περιορίζει σημαντικά της προσλήψεις μετά την υπέρμετρη αύξηση στο προσωπικό την εποχή της πανδημίας.

Στο δημοσίευμα των FT, αναφέρεται ως τελευταίο παράδειγμα η Citigroup,

που ανακοίνωσε στο επενδυτικό κοινό αυτή την εβδομάδα ότι θα «κόψει» 5.000 θέσεις εργασίας μέχρι το τέλος του δεύτερου τριμήνου, κυρίως στην επενδυτική τραπεζική και στον τομέα των συναλλαγών.

Είχαν προηγηθεί περικοπές που επηρέασαν χιλιάδες τραπεζίτες στις τράπεζες Goldman Sachs και Morgan Stanley.

Οι περικοπές θέσεων εργασίας έρχονται μετά από ένα μπαράζ προσλήψεων που ξεκίνησε όταν η οικονομία ανέκαμψε στον απόηχο της πανδημίας.

Οι τράπεζες αύξησαν κατά πολύ τον αριθμό των εργαζομένων τους για να αντιμετωπίσουν τις συμφωνίες και την έκρηξη των συναλλαγών σε μια εποχή που η εργασία από το σπίτι έφερε αλλαγές στους παραδοσιακούς τρόπους επιχειρηματικής δραστηριότητας.

«Αυτή είναι ίσως μια από τις πιο δύσκολες αγορές εργασίας που έχουμε δει από την οικονομική κρίση του 2008», σημείωσε ο Max Kemnitzer, Διευθύνων Σύμβουλος για τραπεζικές και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες στην επιχείρηση προσλήψεων Michael Page στη Νέα Υόρκη.

Η σφιχτή αγορά εργασίας κατά τη διάρκεια και μετά την πανδημία είχε ωθήσει τις εταιρείες να προσφέρουν μεγάλες αμοιβές για να διατηρήσουν το υπάρχον προσωπικό, ενώ παράλληλα επιδόθηκαν σε σημαντικές προσλήψεις, λόγω του φόβου ότι θα χάσουν στον πόλεμο εντοπισμού και απόκτησης των ταλέντων του κλάδου.

Σύμφωνα με τους FT, στο τέλος του πρώτου τριμήνου, οι πέντε μεγάλες τράπεζες της Wall Street — όπως JPMorgan Chase, Bank of America, Morgan Stanley και Citi — απασχολούσαν συνολικά 882.000 εργαζομένους παγκοσμίως, αριθμός σχεδόν αμετάβλητος σε σύγκριση με το τέλος του 2022 και αυξημένος κατά πάνω από 100.000 σε σχέση με το τέλος Μαρτίου 2020.

Η μόνη τράπεζα που ανακοίνωσε σημαντική μείωση προσωπικού τους πρώτους τρεις μήνες του έτους ήταν η Goldman, της οποίας το προσωπικό μειώθηκε κατά 6,4% σε 45.400, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση εδώ και χρόνια.

Η Morgan Stanley μείωσε ελαφρώς το προσωπικό στις 82.266, ενώ στη Citi ο αριθμός των εργαζομένων παρέμεινε σταθερός. Η JPMorgan δεν έχει ανακοινώσει μειώσεις μεγάλης κλίμακας.

Wall Streetθέσεις εργασίαςαπολύσειςεργαζόμενοιΤΡΑΠΕΖΕΣ
Keywords
Αναζητήσεις
tsekouri-11000-theseon-ergasias-stis-trapezes-tis-wall-street.htm
Τυχαία Θέματα
Τσεκούρι 11 000+, Wall Street,tsekouri 11 000+, Wall Street