Την 1η Μαρτίου στη Μόσχα η κηδεία του Ναβάλνι

Την Παρασκευή (1/3) σε νεκροταφείο της Μόσχας θα ταφεί ο Αλεξέι Ναβάλνι, όπως γνωστοποίησε η εκπρόσωπός του, Κίρα Γιαρμίς.

Η λειτουργία θα τελεστεί στο νεκροταφείο Borisovskoye, μετά από τελετή αποχαιρετισμού στην περιοχή Maryino.

Ο Ναβάλνι πέθανε ξαφνικά σε φυλακή της Αρκτικής νωρίτερα αυτό το μήνα.

Για χρόνια, ήταν ο πιο υψηλού προφίλ επικριτής του Βλαντιμίρ Πούτιν. Η χήρα του Ναβάλνι, Γιούλια Ναβάλναγια, καθώς και αρκετοί παγκόσμιοι ηγέτες, έχουν κατηγορήσει τον Ρώσο πρόεδρο για τον θάνατό του.

Λίγες λεπτομέρειες

έχουν δοθεί στη δημοσιότητα για τα αίτια του θανάτου του και οι ρωσικές αρχές αρνήθηκαν αρχικά να παραδώσουν το σώμα του Ναβάλνι στη μητέρα του Λιουντμίλα. Τελικά υποχώρησαν οκτώ μέρες μετά τον θάνατό του.

Την Τρίτη, η εκπρόσωπος του Ναβάλντι είπε ότι η ομάδα της δυσκολεύεται να βρει κάπου για να πραγματοποιήσει την τελετή, καθώς ορισμένα γραφεία τελετών ισχυρίστηκαν ότι είχαν κλείσει πλήρως, ενώ άλλα είχαν αρνηθεί όταν έμαθαν για ποιον ήταν η εκδήλωση.

«Ένα μέρος μας είπε ότι απαγορεύτηκε στα γραφεία κηδειών να συνεργαστούν μαζί μας», ανάρτησε η Γιαρμίς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η ομάδα του Ναβάλνι ήθελε αρχικά να πραγματοποιήσει την κηδεία στις 29 Φεβρουαρίου, αλλά «γρήγορα έγινε σαφές ότι δεν υπήρχε ούτε ένας άνθρωπος γύρω που θα μπορούσε να σκάψει τάφο εκείνη την ημέρα», έγραψε στο Χ ο Ιβάν Ζντάνοφ, διευθυντής του Ιδρύματος Καταπολέμησης της Διαφθοράς του Ναβάλνι.

Υπονόησε ότι ο λόγος για αυτό ήταν επειδή ο Πούτιν πρόκειται να κάνει την ετήσια ομιλία του στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση την ίδια ημέρα.

«Το Κρεμλίνο κατανοεί ότι κανείς δεν θα νοιαστεί για τον Πούτιν και την ομιλία του την ημέρα του αποχαιρετισμού του Αλεξέι», έγραψε ο Ζντάνοφ.

Ενθάρρυνε επίσης τον κόσμο να φτάσει νωρίς «για να έχει την ευκαιρία να αποχαιρετήσει τον Αλεξέι».

Η τελετή αποχαιρετισμού θα πραγματοποιηθεί το πρωί, θα ακολουθήσει η κηδεία στις 14:00 (11:00 GMT) και η ταφή στις 16:00 (13:00 GMT).

Από τον θάνατό του στις 16 Φεβρουαρίου, περίπου 400 άτομα συνελήφθησαν σε ολόκληρη τη Ρωσία επειδή του άφησαν λουλούδια, σύμφωνα με την οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, OVO-Info.

Η κηδεία του την Παρασκευή είναι πιθανό να γίνει υπό έντονη αστυνομική παρουσία, και πιθανώς, όπως επισημαίνει το BBC, ανάλογη καταστολή.

#Ναβάλνι #ΚΗΔΕΙΑ #Μόσχα #Ρωσία #Πουτιν
Keywords
Τυχαία Θέματα
1η Μαρτίου, Μόσχα, Ναβάλνι,1i martiou, moscha, navalni