Τεστ DNA επιβεβαίωσε το θάνατο του Μπιν Λάντεν - Νεκρή μία από τις συζύγους του;

08:56 3/5/2011 - Πηγή: Reporter
τεστ DNA εξακριβώθηκε με ακρίβεια 99,9% ότι η σορός του άνδρα που σκοτώθηκε σε επιχείρηση αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στο Πακιστάν ανήκει στον Οσάμα Μπιν Λάντεν, σύμφωνα με δηλώσεις Αμερικάνων αξιωματούχων που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Όπως ανέφερε διαφορετική πηγή στο αμερικανικό υπουργείο Άμυνας, η σορός του Μπιν Λάντεν
ερρίφθη στην Αραβική Θάλασσα, έπειτα από «παραδοσιακή μουσουλμανική τελετή» που πραγματοποιήθηκε στο κατάστρωμα αεροπλανοφόρου.

«Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι πρόκειται για τον Οσάμα Μπιν Λάντεν» δήλωσε μια από τις πηγές του AP. Οι αξιωματούχοι δεν διευκρίνισαν πάντως πώς και πού πραγματοποιήθηκε το τεστ DNA και οι υπόλοιπες εξετάσεις.

Στο μεταξύ, λίγο νωρίτερα, ο πρόεδρος του Πακιστάν διέψευσε σε στήλη γνώμης, που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα, τις εικασίες ότι η στρατιωτική ενέργεια των αμερικανών καταδρομέων που είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν, ήταν μια κοινή επιχείρηση των ΗΠΑ με το Πακιστάν.

Ο Ασίφ Αλί Ζαρνταρί δήλωσε ακόμα στην Ουάσινγκτον Ποστ, όπου φιλοξενείται η στήλη γνώμης μέσω της οποίας δημοσιοποίησε την άποψή του για το γεγονός,ότι οι αρχές του Πακιστάν αγνοούσαν την τύχη του ηγέτη της Αλ Κάϊντα,που σκοτώθηκε σε κρυσφήγετο που χρησιμοποιούσε επί 5 χρόνια σε μια πόλη, περίπου δύο ώρες βόρεια της πρωτεύουσας Ισλαμαμπάντ.

" Δε βρισκόταν πουθενά, όπου εμείς πιστεύαμε ότι θα μπορούσε να ήταν, αλλά τώρα έχει πεθάνει ", έγραψε ο Αλί Ζαρνταρί. " Αν και τα γεγονότα της Κυριακής δεν ήταν μια κοινή επιχείρηση, μια δεκαετία συνεργασίας και αλληλοβοήθειας ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Πακιστάν οδήγησε τελικά στην εξόντωση του Οσάμα μπιν Λάντεν και στην εξάλειψη της απειλής που όλο αυτό το διάστημα συνέχιζε να αποτελεί για τον πολιτισμένο κόσμο ".

Παράλληλα, όπως είχε μεταδοθεί νωρίτερα με βάση εκτιμήσεις ειδικών για την τρομοκρατία, η γυναίκα που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της επιχειρήσης των Αμερικανών καταδρομέων σε κρυσφήγετο στο Πακιστάν, που οδήγησε στο θάνατο του ηγέτη της Αλ Κάϊντα Οσάμα μπιν Λάντεν, δεν είναι τελικά μία από τις συζύγους του

Ο Τζον Μπρέναν, κορυφαίος σύμβουλος του αμερικανού προέδρου σε θέματα τρομοκρατίας, είχε δηλώσει νωρίτερα στους δημοσιογράφους, ότι η γυναίκα που έχασε τη ζωή της στην επιχείρηση ήταν μία από τις συζύγους του μπιν Λάντεν και χρησιμοποιήθηκε σαν ανθρώπινη ασπίδα, ίσως και εθελοντικά, κατά την ανταλλαγή πυρών.

Εν τούτοις άλλος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου διέψευσε το γεγονός λέγοντας πως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Όπως ενημέρωσε η σύζυγος του Άραβα τρομοκράτη, τραυματίστηκε αλλά δεν σκοτώθηκε από την επίθεση των αντρών των ειδικών δυνάμεων του στρατού.
Keywords
Τυχαία Θέματα