Τα ETF… σπρώχνουν στα $29.000 το Bitcoin-Στα «κόκκινα» τα altcoins

Το Bitcoin «εκτοξεύτηκε» στα 28.817 δολάρια νωρίτερα την Τετάρτη (18/10), καθώς οι τροποποιήσεις σε μια αίτηση για ETF spot Βitcoin στις ΗΠΑ πυροδότησε ανοδικό αίσθημα στην αγορά, πριν υποχωρήσει οριακά.

Το δημοφιλές κρυπτονόμισμα έφτασε σε υψηλό δύο μηνών και ηγείτο των κερδών ανάμεσα στα μεγαλύτερα tokens, πριν ο ενθουσιασμός μετριαστεί. Πάντως, η ώθηση αυτή επεκτείνει το εβδομαδιαίο ράλι του σε σχεδόν 7%.

Ο κολοσσός διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων Fidelity

υπέβαλε τροποποίηση στην αίτησή του για το προετινόμενο ETF spot Βitcoin, το Wise Origin Bitcoin Trust, στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) αργά την Τρίτη, διευκρινίζοντας πώς θα προστατεύει το Βitcoin των πελατών στους λογαριασμούς φύλαξης και θα αποκαλύπτει κινδύνους που σχετίζονται με το ασταθές ρυθμιστικό περιβάλλον γύρω από τα κρυπτονομίσματα, μεταξύ άλλων παραγόντων.

Η Fidelity ακολουθεί την Ark Invest και την Invesco, οι οποίες επίσης τροποποίησαν πρόσφατα τις αιτήσεις τους για spot Βitcoin ETF. Η Invesco επανήλθε στις 11 Οκτωβρίου και η Ark Invest ακολούθησε το παράδειγμά της μια μέρα αργότερα. Αυτές οι εξελίξεις είναι πιθανότατα σημάδι συνεχιζόμενων συζητήσεων μεταξύ των μελλοντικών παρόχων ETF και της SEC, δημιουργώντας ανοδικό κλίμα μεταξύ των traders, ανέφεραν αναλυτές της αγοράς.

Ορισμένες εταιρείες αναμένουν ότι η έγκριση, όταν συμβεί, θα προσθέσει τους επόμενους μήνες τουλάχιστον 1 τρισεκατομμύριο δολάρια στη συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς, η οποία σήμερα είναι στο 1,1 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Οι εικασίες για την έγκριση ενός spot Βitcoin ETF έκαναν τον γύρο του διαδικτύου νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οδηγώντας το Βitcoin να εκτιναχθεί σχεδόν 10%. Οι τιμές συνέχισαν να ανεβαίνουν, αν και πιο ήπια, ακόμη και αφού η φήμη αποδείχθηκε ψευδής.

Εν τω μεταξύ, ορισμένοι αναλυτές προβλέπουν ότι το Βitcoin θα φτάσει τα 29.400 δολάρια τις επόμενες ημέρες, επικαλούμενοι αυξανόμενους όγκους συναλλαγών.

«Συνεχίζουμε να βλέπουμε συνεχείς αυξημένους όγκους συναλλαγών. Το θεωρούμε ως καλά νέα, δεδομένου ότι η τιμή δεν είναι υψηλή βάσει των όσων είχαμε δει στο παρελθόν», δήλωσε ο Άλεξ Κουπτσίκεβιτς, ανώτερος αναλυτής αγοράς της FxPro, στο CoinDesk.

«Είναι μια εισροή νέων αγοραστών παρά μια ενεργή έξοδος από την αγορά. Το ενδιαφέρον των αγοραστών συγκεντρώνεται γύρω από το Βitcoin. Οι τρέχουσες θέσεις κοντά στα 28.500 δολάρια υποδεικνύουν ανοδική κυριαρχία και η αγορά θα μπορούσε γρήγορα να μετακινηθεί στο επίπεδο των 29,400 δολαρίων», πρόσθεσε.

Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς Bitcoin είναι επί του παρόντος στα 557 δισεκατομμύρια δολάρια και η κυριαρχία του έναντι των altcoins έχει φτάσει ξανά σε νέα πρόσφατη κορύφωση άνω του 51%, επίπεδο που είχε μήνες να παρατηρηθεί.

Κι αυτό γιατί τα περισσότερα altcoins χαμηλότερης και μεσαίας κεφαλαιοποίησης διαπραγματεύονται στο «κόκκινο» σήμερα, με την κεφαλαιοποίηση της ευρύτερης αγοράς κρυπτογράφησης να μην καταφέρνει να ξεπεράσει το πολυπόθητο επίπεδο του 1,1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, το Βitcoin υποχωρεί 0,18% στα 28.392,34 δολάρια, ενώ το Ethereum χάνει 0,16% στα 1.580,34 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana υποχωρεί 1,20% στα 23,84 δολάρια, ενώ το Cardano καταγράφει πτώση 1,43% στο 0,24700074 δολάριο.

Το Polkadot χάνει 0,63% στα 3,70 δολάρια, το Dogecoin χάνει 1,72% στο 0,05889609 δολάριο και το Shiba Inu πέφτει 2,22% στο 0,00000686 δολάριο.

Νατάσα Παπαδημητροπούλου

Bitcoinκρυπτονόμισμακρυπτονομίσματαethereum
Keywords
Τυχαία Θέματα