Σύγχυση στο Twitter: Επανέρχεται το blue tick σε ορισμένους λογαριασμούς

Ένας μικρός πανικός έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες όσον αφορά στο blue tick του Twitter, το σύμβολο των επαληθευμένων λογαριασμών στην πλατφόρμα, μετά την ανακοίνωση του Μασκ ότι η υπηρεσία δεν θα προσφέρεται δωρεάν.

Τις τελευταίες ημέρες, αρκετοί λογαριασμοί έχασαν το σύμβολο «εγκυρότητας», καθώς δεν είχαν πληρώσει συνδρομή 8 δολαρίων τον μήνα. Ωστόσο, τελικά, φαίνεται πως σημαντικές προσωπικές που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα παίρνουν πίσω το μπλε

σήμα χωρίς να πληρώσουν τη συνδρομή.

Η Beyoncé, ο Harry Kane, ο Richard Osman και η Victoria Beckham είναι μεταξύ των λογαριασμών που έχουν πάρει πίσω το blue tick. Ο λογαριασμός BBC News στο Twitter έχει επίσης και πάλι το χρυσό σήμα του, χωρίς ωστόσο να πληρώνει.

Ο ιδιοκτήτης της πλατφόρμας έκανε γνωστό σε άλλο tweet ότι «πληρώνει προσωπικά ορισμένες συνδρομές», ενώ διαπιστώνεται ότι οι λογαριασμοί που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο followers είδαν το blue tick να επανέρχεται.

Σημειώνεται πως αρχικά το το σύμβολο, ήταν εργαλείο επαλήθευσης και γνησιότητας χρηστών, προορισμένο να διαχωρίζει τους γνήσιους από τους fake λογαριασμούς και να προστατεύει τους χρήστες από τη διασπορά παραπληροφόρησης. Πλέον, είναι δείγμα εγγραφής ενός χρήστη στην premium υπηρεσία, Twitter Blue.

BLUE TICKTWITTTERΈλον Μασκεπαναφορά
Keywords
Τυχαία Θέματα