Google: Στα $226 εκατ. οι απολαβές του CEO το 2022

«Άλμα» σημείωσαν οι απολαβές του επικεφαλής της Google, και της μητρικής του τεχνολογικού κολοσσού Alphabet, Σουντάρ Πιτσάι για το 2022.

Σύμφωνα με ενημέρωση του ομίλου, στην αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς (SEC), οι απολαβές του CEO για τον περασμένο χρόνο ανήλθαν σε 226 εκατ. δολάρια.

Ο ετήσιος μισθός του υπολογίζεται στα 2 εκατ. δολάρια, ενώ κέρδισε και κοντά στα 6 εκατ. δολάρια από συμφωνητικό προσωπικής ασφάλειας. Ωστόσο, το

μεγαλύτερο μέρος των απολαβών του Πιτσάι προέρχεται από το ποσοστό των μετοχών που κατέχει στον όμιλο, η αξία του οποίου υπολογίζεται σε 218 εκατ. δολάρια.

Η μεγάλη αύξηση των απολαβών του για το 2022 αποδίδεται στην ολοκλήρωση ενός 3ετούς προγράμματος χορήγησης μετοχών.

Όπως αναφέρει το CNN, οι απολαβές των μεγάλων στελεχών των ισχυρών πολυεθνικών έχουν αυξηθεί κατά 1.460% από το 1978 ενώ πάνω από το 80% των απολαβών τους σχετίζεται με το ποσοστό των μετοχών τους, σύμφωνα με έρευνα του Economic Policy Institute.

«Η κλιμάκωση στις απολαβές των CEOs και οι αποζημιώσεις των εκτελεστικών στελεχών γενικότερα έχουν αυξήσει τα εισοδήματα του 1% και του 0,1% των στελεχών των επιχειρήσεων, αφήνοντας μικρότερα κέρδη για τον μέσο εργαζόμενο και αυξάνοντας το κενό μεταξύ αυτών που κερδίζουν πολλά και του 90% των εργαζομένων. Η οικονομία δεν θα ζημιωνόταν σημαντικά εάν οι CEOs κέρδιζαν λιγότερα ή εάν φορολογούνταν περισσότερο» σημειώνεται στην έρευνα.

CEOGoogleαμοιβήAlphabet
Keywords
Τυχαία Θέματα