Στον Γιώργο Οικονόμου το 5,7% της Seanergy

Ο Έλληνας πλοιοκτήτης Γιώργος Οικονόμου έκανε μία ακόμα επενδυτική κίνηση, αγοράζοντας ποσοστό μετοχών της Seanergy Maritime.

Από την υποβολή στοιχείων στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ προέκυψε ότι το επενδυτικό όχημα του Οικονόμου, η Sphinx, θυγατρική της Maryport Navigation, έχει συγκεντρώσει 1,12 εκατ. μετοχές στην εισηγμένη στον Nasdaq

Seanergy, κάτι που αντιστοιχεί σε ποσοστό 5,7% στην επιχείρηση υπό την ηγεσία του Σταμάτη Τσαντάνη.

Η θέση στη Seanergy είναι η τρίτη μεγάλη κίνηση του Οικονόμου, φέτος, μετά τη συμμετοχή και πρόταση για εξαγορά της Performance Shipping και τη συμμετοχή στην OceanPal της Diana Shipping.

Ο Οικονόμου έχει καταστήσει σαφείς τις προθέσεις του απέναντι στην Performance με μια προσφορά εξαγοράς της εταιρείας, αλλά και με μια αγωγή κατά της διοίκησης, ωστόσο, τα πράγματα στην OceanPal είναι, μέχρι στιγμής, ήσυχα.

Ο επικεφαλής της Seanergy, Σταμάτης Τσαντάνης, διατηρεί ουσιαστικό έλεγχο και επιρροή σε ό,τι συμβαίνει στη Seanergy μέσω προνομιούχων μετοχών σειράς Β και ενός ικανοποιητικού αριθμού κοινών μετοχών. Η επένδυση του Οικονόμου και η απόκτηση του 5,7% των μετοχών έρχεται μετά τη συμμετοχή του Κωνσταντίνου Κωνσταντακόπουλου, προέδρου και CEO της Costamare, ο οποίος γνωστοποίησε συμμετοχή 5,1% στη Seanergy, τον Ιούλιο.

Η Seanergy έχει έδρα την Αθήνα και διαχειρίζεται στόλο 17 πλοίων, αποτελούμενο από ένα newcastlemax και 16 capes. Η εταιρεία κατέγραψε καθαρή ζημία 8,5 εκατ. δολάρια για το εννεάμηνο του 2023 σε έσοδα 70,8 εκατ. δολάρια. Οι μετοχές της εταιρείας, ωστόσο, διαπραγματεύονται σε υψηλά 52 εβδομάδων, πιθανότατα υποστηριζόμενες από το πρόσφατο ράλι των ναύλων capesize που δεν έχει παρατηρηθεί εδώ και πολλά χρόνια.

#Οικονόμου #MARYPORT_NAVIGATION #SPHINX #Seanergy #Seanergy_Maritime #μετοχές
Keywords
Τυχαία Θέματα