Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2021 η αναλογία Ethereum/Bitcoin-Οι λόγοι

Η αναλογία μεταξύ των τιμών του Ethereum και των τιμών σε δολάρια του Bitcoin συνεχίζει να μειώνεται, επεκτείνοντας τις απώλειες από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα.

Συγκεκριμένα, η αναλογία ETH/BTC υποχώρησε στο 0,04563 στο ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης Binance, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2021, σύμφωνα με την πλατφόρμα χαρτογράφησης TradingView. Φέτος, η αναλογία μειώθηκε σχεδόν κατά 16%.

Η διολίσθηση στα χαμηλά τριών ετών ακολουθεί τη μειωμένη ζήτηση για προϊόντα ETP που συνδέονται με το Ethereum.

Σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg

που παραθέτει ο Όμιλος ETC στην εβδομαδιαία έκθεσή του, τα ETP Ethereum παγκοσμίως κατέγραψαν καθαρές εκροές περίπου 63,5 εκατομμυρίων δολαρίων την περασμένη εβδομάδα, με τα ETF στο Χονγκ Κονγκ να έχουν τις περισσότερες απώλειες. Εν τω μεταξύ, τα ETP του Βitcoin κέρδισαν 92,5 εκατομμύρια δολάρια την περασμένη εβδομάδα.

Οι λόγοι της πτώσης

Διάφοροι παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των ανταγωνιστικών επιπέδων 1 (layer 1) και της παρατεταμένης αβεβαιότητας σχετικά με το ντεμπούτο των εγκρίσεων spot ETH στις ΗΠΑ, είναι πιθανώς υπεύθυνοι για την πτώση του Ethereum από την εύνοια των επενδυτών.

«Η έγκριση των ETFs spot Βitcoin στις ΗΠΑ ενίσχυσε την αφήγηση περί αποθήκης αξίας του Βitcoin και την εικόνα του ως μακροοικονομικό περιουσιακό στοιχείο. Από την άλλη πλευρά, παραμένουν ανοιχτά ερωτήματα σχετικά με τη θεμελιώδη θέση του Ethereum στον τομέα των κρυπτογράφησης. Τα ανταγωνιστικά layer-1 (L1s) όπως το Solana μειώνουν τη θέση του Ethereum ως το κορυφαίο δίκτυο για την ανάπτυξη αποκεντρωμένων εφαρμογών (dApp)», δήλωσε ο αναλυτής Έρευνας της Coinbase Institutional, Ντέιβιντ Χαν.

Το μερίδιο της Solana στους συνολικούς όγκους αποκεντρωμένων συναλλαγών έχει δεκαπλασιαστεί από 2% σε 21% σε ένα χρόνο, καταναλώνοντας το μερίδιο αγοράς του Ethereum.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) έδωσε το πράσινο φως για σχεδόν δώδεκα spot ETF BTC τον Ιανουάριο. Από τότε, αυτά τα κεφάλαια έχουν αντλήσει περίπου 12 δισεκατομμύρια δολάρια σε καθαρές εισροές, σύμφωνα με την πηγή δεδομένων Farside Investors.

Η έγκριση των spot ETF που συνδέονται με το Ethereum θα ανοίξει μια παρόμοια δεξαμενή κεφαλαίου για το εγγενές token του Ethereum, αν και δεν είναι σαφές πότε η SEC θα το εγκρίνει.

Οι έμποροι στην αποκεντρωμένη πλατφόρμα στοιχημάτων Polymarket βλέπουν μόλις 10% πιθανότητα η SEC να εγκρίνει ένα spot ETF στις 31 Μαΐου ή πριν. Η προθεσμία για την αίτηση της BlackRock είναι στις 23 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο επί οικονομικών θεμάτων Σκοτ Τζόνσον, η SEC αναζητά λόγους για να απορρίψει τις αιτήσεις ETH ETF από την BlackRock και άλλους, με την αιτιολογία ότι έχουν κατατεθεί εσφαλμένα ως καταπιστευματικές μετοχές βασισμένες σε εμπορεύματα και δεν πληρούν έτσι τις προϋποθέσεις.

Ο Ίλαν Σόλοτ, συνεπικεφαλής ψηφιακών στοιχείων στη Marex Solutions, είπε ότι το Ethereum δέχεται πλήγμα και από τον κατακερματισμό της αγοράς. Εξήγησε ότι το ισχυρό αίσθημα κατά του Ethereum από την (αντίπαλη) κοινότητα Solana και τους υποστηρικτές του Bitcoin οδηγεί σε αρνητικές αφηγήσεις για το token.

Τέλος, όπως επισημαίνει το CoinDesk, το Ethereum έγινε πρόσφατα πληθωριστικό, αντιστρέφοντας την ανοδική αποπληθωριστική τάση προσφοράς που παρατηρείται σταθερά από τότε που το μητρικό του δίκτυο Ethereum μετατράπηκε σε ένα οικοσύστημα proof-of-stake τον Σεπτέμβριο του 2022.

#ethereum #Bitcoin #Crypto #κρυπτονομίσματα
Keywords
Αναζητήσεις
sto-chamilotero-epipedo-apo-to-2021-i-analogia-ethereumbitcoin-oi-logoi.htm
Τυχαία Θέματα