Σπίρτζης για Κασσελάκη: Δεν υπάρχει προοπτική να γίνει πρωθυπουργός

«Του εύχομαι να γίνει 2 φορές πρωθυπουργός, αλλά τα εργαλεία δείχνουν ότι δεν υπάρχει τέτοια προοπτική», σχολίασε ο Χρήστος Σπίρτζης, πρώην υπουργός και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, για τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος δήλωσε ότι θέλει να γίνει πρωθυπουργός με δύο θητείες.

Σε συνέντευξή του στο Action24, ο κ. Σπίρτζης άσκησε κριτική και στη στροφή του ΣΥΡΙΖΑ στο «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια», εξηγώντας

γιατί είναι απορριπτέα. «Είναι το τρίπτυχο της Χούντας και της δεξιάς πολυκατοικίας. Και ο προοδευτικός κόσμος της χώρας το αντιπαλεύει από τότε που υπάρχει, διότι δίνει άλλο νόημα στην πατρίδα, από αυτό που έδινε η Χούντα των συνταγματαρχών που πούλησε την Κύπρο.

Και το λέω αυτό, γιατί υπήρχαν, για αυτό το τρίπτυχο, παρατάξεις οι οποίες παρέδωσαν αγωνιστές πατριώτες στους Γερμανούς, για να πιάσουμε την Ιστορία. Παρέδωσαν οικογένειες κατεστραμμένες για τα πιστεύω τους, σε αντίθεση με τη δεξιά πολυκατοικία», υπογράμμισε.

Πρόσθεσε δε πως «το ότι υιοθετεί, όμως, κάποιος που μπορεί να υιοθετήσει ότι είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ, της Νέας Αριστεράς, οποιουδήποτε προοδευτικού και δημοκρατικού κόμματος το «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια» σηματοδοτεί άλλα πράγματα και, κατά τη γνώμη μου, είναι τελείως απορριπτέο».

Αιχμές άφησε και για την οργάνωση του κόμματος, αποδίδοντας εκεί την κατόπιν εορτής κατάθεση υπομνήματος για τους Σπαρτιάτες. «Εγώ πιστεύω ότι υπάρχει μια οργανωτική αρρυθμία, να το πω έτσι, πολύ κομψά, στον ΣΥΡΙΖΑ, για να μην καταθέσει εμπρόθεσμα υπόμνημα».

#ΣΥΡΙΖΑ #Σπίρτζης #ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ #εκλογή #πρωθυπουργός
Keywords
Αναζητήσεις
spirtzis-gia-kasselaki-den-yparchei-prooptiki-na-ginei-prothypourgos.htm
Τυχαία Θέματα