Σε υψηλό δύο ετών η επενδυτική εμπιστοσύνη στη Γερμανία

Η εμπιστοσύνη των επενδυτών στις οικονομικές προοπτικές της Γερμανίας αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο και πλέον ετών, λόγω των προσδοκιών ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι έτοιμη να μειώσει τα επιτόκια τους επόμενους μήνες.

Ο δείκτης προσδοκιών του ινστιτούτου ZEW αυξήθηκε στο 31,7 τον Μάρτιο από 19,9 τον προηγούμενο μήνα – περισσότερο από ό,τι προέβλεπε ένας μόνο οικονομολόγος σε έρευνα του Bloomberg.

Μια μέτρηση των τρεχουσών συνθηκών βελτιώθηκε επίσης.

«Οι οικονομικές προσδοκίες για τη Γερμανία βελτιώνονται σημαντικά», δήλωσε ο πρόεδρος του ZEW Αχίμ Βάμπαχ. «Ταυτόχρονα, πάνω από το 80% των ερωτηθέντων αναμένουν ότι η ΕΚΤ θα μειώσει τα επιτόκια τους επόμενους έξι μήνες», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης βρίσκεται πιθανότατα εν μέσω ύφεσης, καθώς οι αναλυτές προβλέπουν δεύτερη συνεχόμενη τριμηνιαία συρρίκνωση τους πρώτους τρεις μήνες του έτους. Η Bundesbank επέμεινε ωστόσο ότι δεν είναι πιθανή μια σοβαρή ύφεση.

Ο σημαντικός μεταποιητικός τομέας της χώρας ήταν το μεγαλύτερο αδύναμο σημείο της τους τελευταίους μήνες, με την ασθενή παγκόσμια ζήτηση και τα υψηλά επιτόκια να επιβαρύνουν τη δραστηριότητα. Ωστόσο, η επιβράδυνση του πληθωρισμού και η αύξηση των εισοδημάτων των νοικοκυριών έχουν αυξήσει τις ελπίδες ότι οι καταναλωτές θα οδηγήσουν σε ανάκαμψη κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου έτους.

#Bloomberg #ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ_ΚΕΝΤΡΙΚΗ_ΤΡΑΠΕΖΑ #Μείωση_επιτοκίων #ZEW #Bundesbank
Keywords
Αναζητήσεις
se-ypsilo-dyo-eton-i-ependytiki-ebistosyni-sti-germania.htm
Τυχαία Θέματα
Γερμανία,germania