Σήμανση για synthetic και AI-generated περιεχόμενο θέτει το YouTube

Σε συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, τον περασμένο Νοέμβριο, το YouTube επιβάλλει και επισήμως μια νέα σειρά κανόνων σε σχέση με τα synthetic media.

Συγκεκριμένα, προκειμένου να επιβάλει μια αίσθηση διαφάνειας στο υλικό το οποίο παρακολουθούν οι χρήστες στην πλατφόρμα του, το YouTube ζητά από τους δημιουργούς

περιεχομένου να γνωστοποιούν δημοσίως πότε ανεβάζουν συνθετικό περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένης και παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο έχουν τροποποιήσει ή δημιουργήσει ώστε να καθίσταται ρεαλιστικό με οποιονδήποτε τρόπο.

Η αποκάλυψη των synthetic media θα επισημαίνεται με τη μορφή ετικέτας στη διευρυμένη περιγραφή ενός video ή στο μπροστινό μέρος του video player, όπως αναφέρει το YouTube, προσθέτοντας ότι η ετικέτα προορίζεται για περιεχόμενο το οποίο ενδέχεται να παραπλανά τους χρήστες σχετικά με την αυθεντικότητά του και όχι για περιεχόμενο το οποίο είναι «σαφώς μη ρεαλιστικό, animated, περιλαμβάνει ειδικά εφέ ή έχει αξιοποιήσει το generative AI στο production assistance».

Επιπρόσθετα, το YouTube δεν θα ζητά από τους δημιουργούς να αποκαλύψουν εάν το generative AI χρησιμοποιήθηκε στην παραγωγή υλικού, όπως η δημιουργία σεναρίου.

(Πηγή: MediaPost)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σήμανση, AI-generated, YouTube,simansi, AI-generated, YouTube