Ρωσία: Τέλος και οι συναλλαγές με κρυπτονομίσματα από την ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιβεβαίωσε την καθολική απαγόρευση παροχής υπηρεσιών κρυπτογράφησης σε Ρώσους, στο πλαίσιο των κυρώσεων κατά της Μόσχας, μετά και τα «ψευδοδημοψηφίσματα», όπως τα χαρακτηρίζει, για απόσχιση τεσσάρων περιφερειών της Ουκρανίας.

Το μπλοκ ενέκρινε το όγδοο πακέτο οικονομικών και πολιτικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας μετά την εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, αυστηροποιώντας μεταξύ άλλων το προηγούμενο μέτρο που περιόριζε τις πληρωμές με κρυπτονομίσματα σε ευρωπαϊκά πορτοφόλια στα 10.000 ευρώ.

«Οι υπάρχουσες

απαγορεύσεις στα κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία έχουν αυστηροποιηθεί με την απαγόρευση όλων των πορτοφολιών, λογαριασμών ή υπηρεσιών φύλαξης κρυπτονομισμάτων, ανεξάρτητα από το ποσό του πορτοφολιού», ανέφερε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε δήλωση την Πέμπτη.

Τα μέτρα, τα οποία επιδιώκουν κυρίως να περιορίσουν την τιμή του πετρελαίου που μπορεί να πουλήσει η Ρωσία, ακολουθούν την προσπάθεια της χώρας να προσαρτήσει τις περιοχές Ντόνετσκ, Λουχάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια.

Η απαγόρευση συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα, η οποία τέθηκε σε ισχύ αργότερα την Πέμπτη, αφού εμφανίστηκε στην επίσημη εφημερίδα της ΕΕ, απαγορεύει τις υπηρεσίες που προσφέρονται από Ευρωπαίους παρόχους κρυπτογράφησης σε Ρώσους κατοίκους και οντότητες, εκτός εάν ζουν στο μπλοκ.

Η κίνηση φαίνεται να υποκινείται από τους φόβους ότι το υπάρχον ανώτατο όριο των 10.000 ευρώ δεν έκανε αρκετά για να περιορίσει τις πληρωμές από τη Ρωσία, σύμφωνα με το CoinDesk.

«Συνειδητοποιήσαμε ότι οι συναλλαγές συνεχίζονταν ακόμη σε κάποια κλίμακα, ακόμη και μετά την επιβολή μέτρων τον Απρίλιο», δήλωσε αξιωματούχος της ΕΕ. «Θέλαμε να διασφαλίσουμε ότι αυτές οι υπηρεσίες δεν παρέχονται πλέον από φορείς της ΕΕ», συμπλήρωσε.

ΡωσίαBitcoinκρυπτονόμισμακρυπτονομίσματαΕΕΚΥΡΩΣΕΙΣΟυκρανία
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα