Ιρανικές αρχές: Δεν προκλήθηκε από χτυπήματα ο θάνατος της Αμινί

Η έκθεση του ιρανού ιατροδικαστή σχετικά με την αιτία θανάτου της 22χρονης Μαχσά Αμινί διαπίστωσε ότι ο θάνατος «δεν προκλήθηκε από χτύπημα στο κεφάλι και στα άκρα», αλλά από πολυοργανική ανεπάρκεια.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ίδια έκθεση, η πολυοργανική ανεπάρκεια προκλήθηκε από εγκεφαλική υποξία και συνδέεται με ένα παλαιότερο πρόβλημα υγείας της Μαχσά Αμινί.

Βάσει ρεπορτάζ των τοπικών μέσων ενημέρωσης, η εγκεφαλική υποξία συνδέεται με «μια χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση ενός όγκου στον εγκέφαλο σε ηλικία 8 ετών».

«Εξαιτίας

της αναποτελεσματικής καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης κατά τα πρώτα κρίσιμα λεπτά, υπέστη εγκεφαλική υποξία και ως εκ τούτου εγκεφαλική βλάβη», αναφέρεται στην έκθεση.

Υπενθυμίζεται ότι η 22χρονη έχασε τη ζωή της μετά τη σύλληψή της από την αστυνομία ηθών επειδή δεν φορούσε «σωστά» το hijab της. Ο θάνατός της έχει προκαλέσει ογκώδεις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σε εθνικό επίπεδο τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Ο πατέρας της Αμινί υποστηρίζει ότι η κόρη του έφερε μώλωπες στα πόδια της και χαρακτηρίζει υπεύθυνη την αστυνομία για τον θάνατό της.

ΜΑΧΣΑ ΑΜΙΝΙΔΟΛΟΦΟΝΙΑΠΟΛΥΟΡΓΑΝΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑαστυνομίαΜΑΝΤΙΛΑ
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα