Ράμμος (ΑΔΑΕ): Συνταγματική υποχρέωση να ενημερώσω τη Βουλή

Η ενημέρωση της Βουλής από την ΑΔΑΕ αποτελεί συνταγματική υποχρέωση, ενώ ορίζεται στον νόμο που ψηφίσθηκε τον Δεκέμβριο για την ΕΥΠ και τις παρακολουθήσεις, σημειώνει ο πρόεδρος της Αρχής, Χρήστος Ράμμος, σε νέα επιστολή που απέστειλε σήμερα στον πρόεδρο της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Θανάση Μπούρα.

Ο κ. Ράμμος σημειώνει

ότι εκ του νόμου “οφείλει προς επιτέλεση του συνταγματικού του καθήκοντος, το οποίο του ανέθεσε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, να ενημερώνει το Κοινοβούλιο, στο οποίο λογοδοτεί τόσο ο ίδιος όσο και η Αρχή για οποιοδήποτε ζήτημα ανάγεται στις αρμοδιότητες της Αρχής. Μη πράττων αυτό διαπράττει παράβαση καθήκοντος”.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Ράμμος είχε στείλει άλλη επιστολή στις 17 Ιανουαρίου ζητώντας από το προεδρείο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας να κληθεί προκειμένου να ενημερώσει για θέματα αρμοδιοτήτων του. Το αρχικό αίτημα του κ. Ράμμου αποτέλεσε αφορμή για τον ΣΥΡΙΖΑ να εξαπολύσει επίθεση στην πλειοψηφία υποστηρίζοντας ότι αρνείται να καλέσει τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ και να ενημερωθεί για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Ο κ. Ράμμος υποστηρίζει ότι η ενημέρωση που θέλει να παράσχει σχετίζεται με «αποτελέσματα ελέγχων σχετικών με ζητήματα άρσεως του απορρήτου, που έχει διεξαγάγει πρόσφατα η ΑΔΑΕ και οι εκθέσεις επι των οποίων έχουν ήδη εγκριθεί με την απόφαση 17/197/16.1.2023 της Ολομέλειας» χωρίς να διευκρινίζει αν τα στοιχεία αυτά τα έχει διαβιβάσει στον αρμόδιο εισαγγελέα που ήδη διεξάγει τις σχετικές έρευνες.

ΡΑΜΜΟΣΑΔΑΕΒουλή
Keywords
Τυχαία Θέματα