Προσπάθεια ανάκτησης των 1.300 μονάδων στο Χρηματιστήριο

Με ώθηση από τα ρεκόρ των μεγάλων διεθνών χρηματιστηρίων, η Λεωφόρος Αθηνών παραμένει σε ανοδικό έδαφος για πέμπτη διαδοχική μέρα, «αγγίζοντας» το ψυχολογικό όριο των 1.300 μονάδων. Τα βλέμματα είναι στραμμένα στις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών για τα επιτόκια, με την εγχώρια αγορά να περιμένει καλά νέα από την ΕΚΤ.

Το

Χρηματιστήριο έχει κερδίσει πάνω από 25 μονάδες κατά το ανοδικό του πενθήμερο και οδεύει με ασφάλεια προς την επιστροφή του στα εβδομαδιαία κέρδη. Το σημείο αντίστασης των 1.300 μονάδων αποδεικνύεται ισχυρό στην πρώτη ώρα της σημερινής (14/12) συνεδρίασης, καθώς πέρα από το ότι εξασφαλίζει ένα νέο ρεκόρ, αποτελεί μεταβατικό επίπεδο.

Η συγκεκριμένη τιμή έχει να εμφανιστεί στην αγορά από τον περασμένο Αύγουστο και όταν χάθηκε, κατεγράφη η «κοιλιά» του διμήνου Σεπτέμβριος-Οκτώβριος με ισχυρές απώλειες σε αμφότερους τους μήνες. Ο Νοέμβριος αποτέλεσε μήνας ισχυρού rebound και ο Δεκέμβριος, αν και ήταν «ρηχός» τις πρώτες 10 μέρες, πλέον μετατρέπεται σε μήνα ανεβασμένων στροφών.

Έχοντας μπροστά της λιγότερες από 10 συνεδριάσεις για να ολοκληρωθεί το 2023, η εγχώρια αγορά κλείνει την «ψαλίδα» από το υψηλό έτους των 1.345,95 μονάδων, έχοντας εξασφαλίσει εντυπωσιακά ετήσια κέρδη. Σε πρώτη φάση, στόχος αποτελεί η ανανέωση του υψηλού άνω των τριών μηνών.

Στη συνεδρίαση της Πέμπτης στο Χρηματιστήριο, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,53% και διαμορφώνεται στις 1.299,26 μονάδες. Ο FTSE 25 κερδίζει 0,55% στις 3.150,52 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί κατά 0,10% στις 1.065,74 μονάδες. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης ξεχωρίζουν οι Coca Cola, Lamda Development, ΔΕΗ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Sarantis, Aegean και Titan.

Δείτε εδώ τις μετοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο και πτώση στο ταμπλό

#Χρηματιστήριο_Αθηνών #Γενικός_Δείκτης #ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ #συναλλαγές
Keywords
Αναζητήσεις
prospatheia-anaktisis-ton-1300-monadon-sto-chrimatistirio.htm
Τυχαία Θέματα