Πούτιν: Έχουμε επαρκές απόθεμα βομβών διασποράς-Αν χρειαστεί, θα τις χρησιμοποιήσουμε

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία έχει «επαρκές απόθεμα» βομβών διασποράς και ότι η Μόσχα διατηρεί το δικαίωμα να τις χρησιμοποιήσει εάν τέτοια πυρομαχικά χρησιμοποιηθούν εναντίον των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

«Φυσικά, εάν χρησιμοποιηθούν εναντίον μας, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματος να αναλάβουμε ανάλογη δράση», είπε ο Ρώσος Πρόεδρος σε συνέντευξη στην κρατική τηλεόραση, αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν την Κυριακή (16/7).

Η Ουκρανία έχει λάβει βόμβες διασποράς από τις Ηνωμένες Πολιτείες,

πυρομαχικά που απαγορεύονται σε περισσότερες από 100 χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Βρετανίας και της Ιαπωνίας. Το Κίεβο έχει δεσμευτεί να τα χρησιμοποιήσει μόνο κατά ρωσικών δυνάμεων, αν κριθεί αναγκαίο.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε την Τρίτη ότι η Μόσχα θα αναγκαζόταν να χρησιμοποιήσει «παρόμοια» όπλα εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες προμήθευαν βόμβες διασποράς στην Ουκρανία.

Ο Σόιγκου φέρεται να είπε ότι η Ρωσία είχε στην κατοχή του πυρομαχικά διασποράς αλλά μέχρι στιγμής απέφυγε να τα χρησιμοποιήσει στη στρατιωτική της εκστρατεία.

Ωστόσο, οι ΗΠΑ κατηγόρησαν προηγουμένως τη Ρωσία ότι χρησιμοποιεί πυρομαχικά διασποράς στην Ουκρανία και είπαν ότι είχαν ποσοστό αποτυχίας έως και 40%, αφήνοντας το έδαφος γεμάτο με βόμβες που δεν έχουν εκραγεί.

Πουτινβόμβες διασποράςΡωσίαΟυκρανίαΗΠΑΣοϊγκού
Keywords
Αναζητήσεις
poutin-echoume-eparkes-apothema-vomvon-diasporas-an-chreiastei-tha-tis-chrisimopoiisoume.htm
Τυχαία Θέματα