Περιφέρεια Αττικής: Ποια ονόματα ακούγονται μετά το ζεϊμπέκικο του Πατούλη

Ραγδαίες εξελίξεις πυροδότησε το ζεϊμπέκικο του Γιώργου Πατούλη, όσον αφορά την υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκε η ισχυρή πιθανότητα να είναι ο κος

Παπανικολάου υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής με τη στήριξη της ΝΔ.

Οι εξελίξεις αυτές ήρθαν μετά τη δυσαρέσκεια που εξέφρασε το Μέγαρο Μαξίμου για το ζεϊμπέκικο που είχε χορέψει ο Γιώργος Πατούλης κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Ζάππειο, ενώ μαίνονται οι πυρκαγιές στη χώρα κι ενώ υπήρχε εθνικό πένθος για τον θάνατο των πιλότων του μοιραίου Canadair.

Στο Μαξίμου, όπως λέγεται, θεωρούν πως η εικόνα αυτή δεν έχει καμία σχέση με το ύφος της παράταξης και, ως εκ τούτου, αναζητείται ήδη υποψήφιος περιφερειάρχης για να λάβει το «χρίσμα».

Η συγγνώμη που ζήτησε ο κ. Πατούλης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται πως δεν συγκινεί Πειραιώς και Μέγαρο Μαξίμου και δεν παίρνουν στα σοβαρά την δικαιολογία ότι επρόκειτο για «μία κακή στιγμή». Η συμπεριφορά αυτή θεωρείται απαράδεκτη, όπως σημειώνουν κομματικές πηγές, και το μήνυμα που μεταφέρουν είναι πως τα μέλη της ΝΔ δεν μπορούν να βρίσκονται σε αναντιστοιχία με την κοινωνία και να εκφεύγουν των αρχών της παράταξης.

Ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος ανέφερε ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, ενώ άλλες πληροφορίες του MEGA αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να υπάρξουν πολύ σύντομα επίσημες ανακοινώσεις για την υποψηφιότητα Παπανικολάου.

Ο 46χρονος Γιώργος Παπανικολάου είναι δήμαρχος Γλυφάδας από το 2014. Μάλιστα στις τελευταίες εκλογές επανεξελέγη με ποσοστό άνω του 79%. Έχει διατελέσει ευρωβουλευτής (2009-2014) και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ (2004-2009).

Παράλληλα, στο τραπέζι, για στήριξη στις αυτοδιοικητικές εκλογές, έχει «πέσει» και το όνομα του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Χαρδαλιά, που διετέλεσε επί 11 χρόνια δήμαρχος Βύρωνα, από το 2003 έως το 2014, ενώ από το 2014 έως το 2019 ήταν περιφερειακός σύμβουλος Αττικής.

Παρέμεινε υφυπουργός Εθνικής Άμυνας στην κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη ενώ την πρώτη τετραετία, διετέλεσε υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας την περίοδο Μαρτίου 2020 - Αυγούστου 2021.

Λιγότερες πιθανότητες φαίνεται να συγκεντρώνει το ενδεχόμενο υποψηφιότητας ενός ακόμη πολύ πετυχημένου αυτοδιοικητικού, του Ανδρέα Παχατουρίδη, δημάρχου επί σειρά ετών στον Δήμο Περιστερίου. Όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ των τηλεοπτικών σταθμών, δεν αποκλείεται τα πράγματα να έχουν ξεκαθαρίσει έως την ερχόμενη Δευτέρα.

Το ενδεχόμενο να τεθούν εν κινδύνω όσα επετεύχθησαν στην Περιφέρεια Αττικής την προηγούμενη τετραετία, μετά τις πληροφορίες για ενδεχόμενο άρσης της στήριξης της ΝΔ στο πρόσωπο του Γιώργου Πατούλη για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, επισημαίνουν κύκλοι του περιφερειάρχη.

Κατά τις ίδιες πηγές, «η ενόχληση του Πρωθυπουργού ήταν δικαιολογημένη. Δεν μπορεί όμως για ένα λάθος, το οποίο αναγνώρισε και ζήτησε συγνώμη ο κ. Πατούλης να τεθούν σε κίνδυνο όσα επιτεύχθηκαν και η επόμενη μέρα της Περιφέρειας Αττικής».

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΓιώργος ΠατούληςΓιώργος ΠαπανικολάουΝίκος ΧαρδαλιάςΑνδρέας Παχατουρίδης
Keywords
Αναζητήσεις
perifereia-attikis-poia-onomata-akougontai-meta-to-zeibekiko-tou-patouli.htm
Τυχαία Θέματα