Παραιτήθηκε από το δικαστικό σώμα ο Χρήστος Τζανερίκος

Δήλωση παραίτησης υπέβαλε σήμερα (10/4) από το δικαστικό σώμα, ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Χρήστος Τζανερίκος, μετά τις επικρίσεις που προκλήθηκαν για τη δημόσια δήλωση του με την οποία ασκούσε κριτική σε διάταξη της κυβέρνησης για το κόμμα Κασιδιάρη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, την προεδρία του Α1 Τμήματος αναλαμβάνει η αρχαιότερη αρεοπαγίτης, Ευδοξία Κιουπτσίδου, η οποία και προεδρεύσει της σύνθεσης των δικαστών που θα κρίνουν για τη νομιμότητα της συμμετοχής των κομμάτων

στις προσεχείς εκλογές.

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Μαρία Γεωργίου, που παρέλαβε την παραίτηση του αντιπροέδρου θα την κρατήσει καθώς υπάρχει από τον νόμο προθεσμία ενός μηνός αν ο παραιτηθείς ανώτατος δικαστικός θελήσει να ανακαλέσει. Ωστόσο, ο Χρήστος Τζανερίκος συνταξιοδοτείται στο τέλος Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χρήστος Τζανερίκος χαρακτήρισε με δήλωση του τη ρύθμιση της κυβέρνησης που ανέθετε στην Ολομέλεια των δικαστών του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου την κρίση για το κόμμα Κασιδιάρη, ως πρωτοφανή παρέμβαση στο έργο του ανώτατου δικαστηρίου.

Ως απάντηση στη δήλωση του, ο Μάκης Βορίδης τόνισε μεταξύ άλλων, ότι η Βουλή νομοθετεί και όχι οι δικαστές, ενώ σκληρή υπήρξε η τοποθέτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου που κάλεσε τον ανώτατο δικαστικό σε αποχή από το καθήκοντά του.

ΤΖΑΝΕΡΙΚΟΣπαραίτησηΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα