Οι εμβολιασμένοι κατά του κορονοϊού έχουν γενικότερα μικρότερο ποσοστό θνησιμότητας

Νέα έρευνα από τις ΗΠΑ καταδεικνύει τα οφέλη του εμβολίου κατά του κορονοϊού που δεν περιορίζονται μόνο στην προστασία από τη συγκεκριμένη νόσο.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές του ιατρικού κέντρου Kaiser Permanente της Νότιας Καλιφόρνιας, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο εβδομαδιαίο ενημερωτικό ιατρικό δελτίο «Morbidity and Mortality Weekly Report» του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (CDC) των ΗΠΑ, ανέλυσαν στοιχεία για 6,4 εκατομμύρια εμβολιασμένους και 4,6 εκατομμύρια

ανεμβολίαστους στις ΗΠΑ και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι εμβολιασμένοι έχουν χαμηλότερα ποσοστά θανάτων από αιτία άλλη πλην της Covid-19, σε σχέση με τους ανεμβολίαστους.

Πρόκειται για την πρώτη έρευνα που συγκρίνει άμεσα τη μη-Covid-19 θνησιμότητα μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων.

Η μελέτη κατέδειξε ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι με Pfizer/BioNTech είχαν μικρότερη θνησιμότητα (3,5 θάνατοι ανά 1.000 εμβολιασμένους ετησίως μετά τη δεύτερη δόση) σε σχέση με την ομάδα σύγκρισης των ανεμβολίαστων (11,1 θάνατοι ανά 1.000 ανθρώπους ετησίως). Αντίστοιχα, η θνησιμότητα για τους πλήρως εμβολιασμένους με Moderna ήταν 3,4 θάνατοι ανά 1.000 εμβολιασμένους, ενώ με το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson ήταν 8,4 θάνατοι ανά 1.000 ανθρώπους ετησίως.

COVID 19κορονοιόςεμβόλιαθνησιμότητα
Keywords
Τυχαία Θέματα