Ναυάγιο στη συνεργασία Apple με κινέζους για μπαταρίες αυτοκινήτων

Ζήτησε αποκλειστικότητα και εισέπραξε άρνηση.

Η Αpple η οποία σχεδιάζει να παρουσιάσει στη διεθνή αγορά το δικό της ηλεκτρικό αυτοκίνητο έως το 2024 ζήτησε αποκλειστικότητα από κινέζους κατασκευαστές μπαταριών και εισέπραξε άρνηση, σύημφωνα με δημοσέιυμα του Reuters. Οι εταιρείες κατασκευής μπαταριών CATL και BYD αρνήθηκαν να συμφωνήσουν στις απαιτήσεις της αμερικανικής εταιρείας η οποία ζήτησε από τους

κινέζους να στελεχώσουν ομάδες και να κατασκευάσουν εργοστάσια μπαταριών στις Ηνωμένες Πολιτείες, τις οποίες θα χρησιμοποιούσε μόνον η ίδια για τα μελλοντικά ηλεκτρικά οχήματα.

To δημοσίευμa του Reuters επισημαίνει ότι οι κινεζικές εταιρείες ενημέρωσαν το προηγούμενο δίμηνο τον αμερικανικό κολοσσό για την αδυναμία τους να ανταποκριθούν στις προδιαγραφές του. Παρά ταύτα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, η Apple δεν απελπίζεται και προσβλέπει σε επανάληψη των επαφών μαζί τους.

Οι κινεζικές εταιρείες κατασκευής μπαταριών για τα αυτοκίνητα που κινούνται με ηλεκτρική ενέργεια, βρίσκονται σε πιο προχωρημένη φάση από τις ανταγωνίστριές τους ως προς την παραγωγή φθηνότερων προϊόντων. Πρόκειται για μπαταρίες λιθίου-σιδήρου-φωσφορικού άλατος(LFP), που απαιτούν λιγότερο κόστος κατασκευής και αυτές προτιμά η Apple. Καθόλου τυχαία προ ολίγων ημερών και η καλιφορνέζικη αυτοκινητοβιομηχανία Tesla ανακοίνωσε πως για τα φθηνότερα μοντέλα της θα χρησιμοποιεί αυτές τις μπαταρίες και όχι εκείνες των ιόντων λιθίου, όπως έκανε μέχρι πρότινος.

Οπως επισημαίνει το Reuters οι εξελίξεις αυτές μπορεί να αναγκάσουν την Apple να προσεγγίσει ιαπωνικές κατασκευάστριες μπαταριών. Κατά τις καλά πληροφορημένες πηγές, που έχουν προαναφερθεί, εκπρόσωποί της μετέβησαν προ ημερών στην Ιαπωνία για τον λόγο αυτό. Μία από τις επιλογές της Apple φαίνεται πως είναι η Panasonic.

Keywords
Τυχαία Θέματα