Ο συνιδρυτής της FTX κατηγορείται και για δωροδοκία Κινέζων αξιωματούχων

Νέες κατηγορίες αντιμετωπίζει πλέον ο συνιδρυτής του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων, FTX, Sam Bankman-Fried.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν κατηγορεί τον Bankman-Fried ότι ενέκρινε τη μεταφορά κρυπτονομισμάτων αξίας 40 εκατ. δολαρίων με σκοπό τη δωροδοκία ενός ή περισσότερων Κινέζων κυβερνητικών αξιωματούχων.

Με λίγα λόγια, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι οι λογαριασμοί που ανήκαν στο hedge fund

του, Alameda Research, αποτέλεσαν στόχο εντολής δέσμευσης από την κινεζική αστυνομία περίπου τον Νοέμβριο του 2021. Το κατηγορητήριο ισχυρίζεται ότι ο Bankman-Fried και άλλοι «κατεύθυναν και προκάλεσαν τη μεταφορά» τουλάχιστον 40 εκατομμυρίων δολαρίων σε κρυπτονομίσματα.

Αυτό, σημειώνουν πως έγινε «προς όφελος ενός ή περισσότερων Κινέζων κυβερνητικών αξιωματούχων, προκειμένου να τους επηρεάσουν και να τους παρακινήσουν» να ξεπαγώσουν ορισμένους από αυτούς τους λογαριασμούς.

Ο Bankman-Fried και οι συνεργάτες του εξέτασαν και δοκίμασαν «πολυάριθμες μεθόδους» για να ξεπαγώσουν τους λογαριασμούς, οι οποίοι περιείχαν κρυπτονομίσματα αξίας περίπου 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, ισχυρίζονται οι εισαγγελείς

Πλέον, έπειτα από την προσθήκη της παραπάνω κατηγορίας, ο Bankman-Fried αντιμετωπίζει 13 κατηγορίες για ποινικά κακουργήματα, ενώ οι παραπάνω πληροφορίες δείχνουν ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει αποκτήσει νέα στοιχεία σχετικά με τις διεθνείς συναλλαγές του Bankman-Fried.

BANKMANFRIEDFTXκρυπτονομίσματακατηγορίεςΚίναδωροδοκία
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα
FTX, Κινέζων,FTX, kinezon