Διορθωτικές κινήσεις στη Wall Street μετά το τριήμερο ανοδικό σερί

Με μικτά πρόσημα ξεκίνησε η συνεδρίαση της Τρίτης (28/3) στη Wall Street, με τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones να συνεχίζει ήπια ανοδικά για τέταρτη διαδοχική μέρα.

Από την άλλη πλευρά, ο ευρύτερος S&P 500 υποχωρεί μετά από ένα τριήμερο ράλι που τροφοδοτήθηκε από τα μέτρα στήριξης για τον τραπεζικό τομέα. Οι τραπεζικές μετοχές ανέκαμψαν απότομα τη Δευτέρα (27/3) μετά την ανακοίνωση της First Citizens BancShares ότι θα αποκτήσει τις καταθέσεις και τα δάνεια της Silicon Valley Bank, της οποίας η κατάρρευση νωρίτερα αυτόν τον μήνα πυροδότησε ντόμινο εξελίξεων σε παγκόσμιο

επίπεδο.

Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης της Τρίτης, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,21% στις 32.500,83 μονάδες, ενώ αντίθετα ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,12% στις 3.972,77 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq χάνει 0,60% στις 11.698,74 μονάδες. Οι μετοχές της First Citizens σημειώνουν άνοδο 3,5% μετά από κέρδη άνω του 50% που κατέγραψαν τη Δευτέρα. Η μετοχή της Alibaba σημειώνει ράλι 9%, μετά την είδηση ότι ο κινεζικός «κολοσσός» του ηλεκτρονικού εμπορίου θα «σπάσει» σε έξι μονάδες.

Η Wall Street δείχνει να προβληματίζεται από τη νέα άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων, με το επιτόκιο του 2ετούς τίτλου να ανεβαίνει ξανά πάνω από το 4%. Αντίστοιχα, η απόδοση του 10ετούς τίτλου επανέρχεται άνω του 3,5%.

Στα μάκρο της ημέρας, υποχώρηση σημείωσαν τον Ιανουάριο οι τιμές των κατοικιών στις ΗΠΑ, με την άνοδο των επιτοκίων στα στεγαστικά δάνεια τους προηγούμενους μήνες να επιβαρύνει την αγορά. Ειδικότερα, ο δείκτης S&P CoreLogic Case-Shiller για 20 μητροπολιτικές περιοχές των ΗΠΑ υποχώρησε 0,4% τον Ιανουάριο από τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο δείκτης για ολόκληρη τη χώρα εμφάνισε μικρότερη πτώση 0,2% συμπληρώνοντας επτά διαδοχικούς πτωτικούς μήνες.

Παράλληλα, ως προς το εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ σε αγαθά, το έλλειμμα αυξήθηκε κατά 0,6% στα 91,6 δισ. δολάρια το Φεβρουάριο. Τα αποθέματα λιανικής αυξήθηκαν κατά 0,8%, ενώ τα αποθέματα χονδρικής εμφάνισαν μικρότερη άνοδο 0,2% το Φεβρουάριο.

WALL STREET ΗΠΑτραπεζικές μετοχέςFIRST CITIZENSAlibabaτιμές κατοικιώνεμπορικό ισοζύγιοαποδόσεις ομολόγων
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα