Ο Μητσοτάκης χρειάζεται ένα θαύμα, είναι βάσιμη η ελπίδα;

Οι πρώτες μετρήσεις έπειτα από τις «πληγές του Φαραώ» που έπληξαν τη χώρα τους τελευταίους μήνες και τις -άσχετες με αυτές- ανεπάρκειες που φανερώθηκαν σε άλλα πεδία (Νέα Φιλαδέλφεια, θανατικό στο Blue Horizon), έδειξαν τα αναμενόμενα. Ένα συντριπτικό ποσοστό 66% (Metron Analysis για το Mega) θεωρεί ότι η χώρα στραβά αρμενίζει και η απογοήτευση έχει αρχίσει να κυριαρχεί.

Υπό αυτές τις συνθήκες και δίχως αξιόπιστη αντιπολίτευση, ο Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του είναι σαφές ότι έχουν έναν και μοναδικό (προς

το παρόν) αντίπαλο. Kαι αυτός είναι η πραγματικότητα. Με αυτήν έχει να αναμετρηθεί και υπό μία έννοια θα έπρεπε να είναι ξεκάθαρο, αν μη τι άλλο στους ίδιους του κυβερνώντες, ότι αυτή είναι η δουλειά τους ούτως ή άλλως.

Συνεπώς και καθώς λίγη σημασία έχει τι θα πει ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, αλλά περισσότερο σημαντικό είναι τι θα κάνει, πώς, πότε και με ποιους για να αντιμετωπίσει τα μεγάλα θέματα που έχουν προκύψει, μία αίσθηση αρχίζει να κυριαρχεί.

Για όσους δεν θέλουν να είναι αφελείς και αιθεροβάμονες, το μεγάλο πρόβλημα είναι η βαριά ασθένεια του νεοελληνικού κράτους, η οποία είναι χρόνια και μοιάζει να αντιμετωπίζεται από όλους με αμφιβόλου αποτελεσματικότητας θεραπείες.

Κατά τα φαινόμενα, ο κίνδυνος να επιδεινωθεί η ασθένεια και να έχει ραγδαία και μοιραία η εξέλιξη, είναι υπαρκτός. Και σε αυτή τη συνθήκη, φαίνεται ότι αυτό που χρειάζεται ο Μητσοτάκης είναι ένα θαύμα.

Το αν είναι βάσιμη η ελπίδα για κάτι τέτοιο, είναι άλλης τάξεως θέμα…

Keywords
Αναζητήσεις
o-mitsotakis-chreiazetai-ena-thavma-einai-vasimi-i-elpida.htm
Τυχαία Θέματα