Ντε Γκίντος (ΕΚΤ): Νωρίς να συζητάμε για μειώσεις επιτοκίων

Πολύ νωρίς είναι ακόμα για να συζητηθεί η μείωση των επιτοκίων στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της τράπεζας, Λουί ντε Γκίντος.

Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, τόνισε ότι ο πληθωρισμός στην Ευρωπαϊκή Ένωση μειώθηκε σημαντικά αλλά παραμένει πολύ μακριά από το στόχο του 2%, που είναι το βασικό επιχείρημα για να μην εξεταστεί το ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων στο άμεσο μέλλον.

Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι το τρέχον επίπεδο των επιτοκίων

θα βοηθήσει στον έλεγχο του πληθωρισμού.

Πρόσθεσε ότι οι αποφάσεις νομισματικής πολιτικής εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τα οικονομικά δεδομένα αλλά και από τις τιμές του πετρελαίου, οι οποίες πρόσφατα παρουσίασαν ανοδική τάση.

Χθες, η πρόεδρος της ΕΚΤ, μιλώντας σε βουλευτές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τόνισε ότι «οι μελλοντικές μας αποφάσεις θα διασφαλίσουν ότι τα επιτόκια της ΕΚΤ θα παραμείνουν σε αρκούντως περιοριστικά επίπεδα για όσο καιρό χρειαστεί».

«Εξακολουθούμε να είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε ότι ο πληθωρισμός θα επιστρέψει έγκαιρα στον μεσοπρόθεσμο στόχο του 2%» πρόσθεσε σε ομιλία της στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Ντε ΓκίντοςΕΚΤεπιτόκια
Keywords
Αναζητήσεις
nte-gkintos-ekt-noris-na-syzitame-gia-meioseis-epitokion.htm
Τυχαία Θέματα