Ντάλι (Fed): Λογική η πρόβλεψη για τρεις μειώσεις επιτοκίων

23:13 2/4/2024 - Πηγή: Reporter

Η πρόεδρος της Federal Reserve Bank του Σαν Φρανσίσκο, Μέρι Ντάλι δήλωσε ότι πιστεύει πως τρεις μειώσεις των επιτοκίων φέτος είναι μια «λογική» προσδοκία, επισημαίνοντας, ταυτόχρονα, ότι η Fed είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει λιγότερα, αν ο πληθωρισμός παραμείνει σταθερός ή περισσότερα, αν δει ότι η αγορά εργασίας αποδυναμώνεται ή ο πληθωρισμός υποχωρεί γρηγορότερα από το αναμενόμενο.

«Το να μείνουμε σταθεροί είναι η σωστή πολιτική αυτή τη στιγμή», δήλωσε. «Σε αυτό το σημείο, η

οικονομία και η πολιτική μας βρίσκονται σε καλή θέση. Ο πληθωρισμός μειώνεται, αλλά με αργό ρυθμό και η πορεία [επιβράδυνσης] είναι ανώμαλη και αργή. Η αγορά εργασίας εξακολουθεί να είναι ισχυρή και η ανάπτυξη είναι ισχυρή. Επομένως, δεν υπάρχει πραγματικά επείγουσα ανάγκη προσαρμογής των επιτοκίων».

Η εκτίμηση της Fed στην τελευταία συνεδρίαση της ήταν για τρεις μειώσεις των επιτοκίων φέτος – κατά 25 μονάδες βάσης την κάθε φορά. Ωστόσο, αρκετοί αξιωματούχοι της τράπεζας βλέπουν δύο ή και λιγότερες.

«Νομίζω ότι είναι ένα πολύ λογικό βασικό σενάριο – αλλά θέλω να διευκρινίσω ότι αυτό είναι μια πρόβλεψη», ανέφερε. «Μια πρόβλεψη δεν είναι και υπόσχεση».

Προειδοποίησε ότι υπάρχει ένας «πραγματικός κίνδυνος» η μείωση των επιτοκίων να είναι πρόωρη και αυτό να οδηγήσει στο να «κλειδωθεί» ο πολύ υψηλός πληθωρισμός.

#Νταλί #FED #πληθωρισμός #επιτόκια #Μείωση_επιτοκίων
Keywords
Αναζητήσεις
ntali-fed-logiki-i-provlepsi-gia-treis-meioseis-epitokion.htm
Τυχαία Θέματα
Ντάλι Fed, Λογική,ntali Fed, logiki