Λουκασένκο: Δε θέλουμε να πολεμήσουμε, όμως ετοιμαζόμαστε για πόλεμο

22:13 2/4/2024 - Πηγή: Reporter

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, κατά τη διάρκεια της σημερινής του επίσκεψης του στο Γκρόντνο, στα σύνορα με την Πολωνία και τη Λιθουανία, τόνισε τις ειρηνευτικές προθέσεις της χώρας του. «Δε χρειάζεται να απειλήσουμε κανέναν. Δε θέλουμε κανένα ξένο έδαφος», δήλωσε, συμφωνα με το προεδρικό γραφείο.

«Μην πιστεύετε κανέναν που λέει ότι θέλουμε να πολεμήσουμε», είπε ο Λουκασένκο, κατά την τοποθέτηση του θεμέλιου λίθου για ένα νοσοκομείο. Ωστόσο, πρόσθεσε: «Ετοιμαζόμαστε για πόλεμο και το λέω αυτό ανοιχτά».

Ο Λουκασένκο

δήλωσε ότι η Λευκορωσία εξοπλίζει τον στρατό της για το ενδεχόμενο επίθεσης, κατηγορώντας τα μέλη του ΝΑΤΟ, Πολωνία και Λιθουανία, ότι προετοιμάζονται για πόλεμο, κατασκευάζοντας οχυρώσεις και αγοράζοντας επιθετικά όπλα.

Ο Λευκορώσος πρόεδρος διαβεβαίωσε τους κατοίκους του Γκρόντνο, το οποίο αποτελούσε πολωνικό έδαφος μεταξύ των πολέμων, λέγοντας τους: «Ανήκετε σε εμάς. Δε θα σας παραδώσουμε σε κανέναν».

Ως στενός σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Λουκασένκο επέτρεψε να χρησιμοποιηθεί η Λευκορωσία για την ανάπτυξη ρωσικών δυνάμεων για την εισβολή στην Ουκρανία, η οποία ξεκίνησε το 2022. Στο Γκομέλ, στο αντίθετο άκρο της Λευκορωσίας, στα σύνορα με τη Ρωσία και την Ουκρανία, η Λευκορωσική Εθνοφρουρά ξεκίνησε τριήμερη άσκηση για να δοκιμάσει την ετοιμότητα των αξιωματικών της. Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, θα πραγματοποιηθεί άσκηση, για στρατολόγηση εθελοντών σε περιόδους πολέμου.

#Λουκασένκο #Λευκορωσία #πόλεμος #Στρατός
Keywords
Αναζητήσεις
loukasenko-de-theloume-na-polemisoume-omos-etoimazomaste-gia-polemo.htm
Τυχαία Θέματα
Λουκασένκο,loukasenko