Νέο βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση κατά κυανόκρανων του ΟΗΕ

Ένα ακόμα βίντεο ντοκουμέντο έρχεται στο φως της δημοσιότητας και δείχνει όσα διαδραματίστηκαν την Παρασκευή (18/8) στη νεκρή ζώνη της Κύπρου, όταν Τουρκοκύπριοι επιτέθηκαν εναντίον στελεχών της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ.

Οι Τουρκοκύπριοι επιτέθηκαν, όταν οι κυανόκρανοι προσπάθησαν να εμποδίσουν

μη εξουσιοδοτημένες οικοδομικές εργασίες στην περιοχή Πύλα της Κύπρου και συγκεκριμένα την κατασκευή παράνομου δρόμου.

Στο βίντεο διακρίνονται οι Τουρκοκύπριοι να απωθούν στρατιώτες, ενώ στη συνέχεια μια μπουλντόζα αναλαμβάνει το ξήλωμα συρματοπλεγμάτων.

Ο αριθμός των κυανόκρανων που τραυματίστηκαν κατά τα επεισόδια, ανήλθαν στους τέσσερις, μετέδωσε το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων. Το τέταρτο πρόσωπο δεν βρίσκεται στο νοσοκομείο, αλλά λαμβάνει ιατρική περίθαλψη. Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, Αλίμ Σιντίκ, δύο υπέστησαν σοβαρά τραύματα. Ένας εξ αυτών τραυματίστηκε στο κεφάλι.

{https://twitter.com/kibrishakikat/status/1692526115875680288}

Τα γεγονότα προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις διεθνώς, με μια σειρά από κράτη, οργανισμούς και φορείς να καταδικάζουν την επίθεση. Το επεισόδιο καταδίκασαν η ΕΕ, καθώς και η Βρετανία, οι ΗΠΑ και η Γαλλία, που εξέφρασαν με κοινή ανακοίνωσή τους «ανησυχία» για τα αυθαίρετα έργα.

Η Κυπριακή πλευρά, που βρίσκεται σε επικοινωνία και με την Ελλάδα, καταδίκασε έντονα το συμβάν και επεσήμανε πως θα προχωρήσει σε κάθε κατάλληλη νομική ενέργεια για να σταματήσουν και τα παράνομα έργα. Κατά τη Λευκωσία, επιχειρείται η δημιουργία τετελεσμένων στην νεκρή ζώνη.

ΚΥΠΡΟΣΤουρκοκύπριοιΗνωμένα ΈθνηΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΠΥΛΑΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑΝεκρή ζώνη
Keywords
Αναζητήσεις
neo-vinteo-ntokoumento-apo-tin-epithesi-kata-kyanokranon-tou-oie.htm
Τυχαία Θέματα