Μήνυση κατά της OpenAI κατέθεσε ο Ίλον Μασκ

14:39 1/3/2024 - Πηγή: Reporter

Ο Έλον Μασκ κατέθεσε μήνυση κατά της OpenAI και του διευθύνοντος συμβούλου της Σαμ Άλτμαν, υποστηρίζοντας ότι η συμμαχία της εταιρείας με τη Microsoft θέτει σε κίνδυνο την αποστολή της νεοφυούς επιχείρησης, η οποία αφορά την κατασκευή συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης προς όφελος της ανθρωπότητας.

«Η OpenAI έχει μετατραπεί σε μια de facto θυγατρική εταιρεία

κλειστού κώδικα της μεγαλύτερης εταιρείας τεχνολογίας στον κόσμο: Tης Microsoft»,σημειώνουν οι δικηγόροι του Μασκ. «Υπό το νέο της διοικητικό συμβούλιο, όχι απλώς αναπτύσσει, αλλά τελειοποιεί μια AGI για να μεγιστοποιήσει τα κέρδη της Microsoft και όχι προς όφελος της ανθρωπότητας», τονίζουν.

Ο Ίλον Μασκ είναι ένας από τους ιδρυτές της OpenAI, ενώ η εταιρεία ξεκίνησε ως ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, με τη δέσμευση να κατασκευάσει «γενική τεχνητή νοημοσύνη» - μια τεχνητή νοημοσύνη που θα έχει το ίδιο επίπεδο νοημοσύνης με τον άνθρωπο, ή ακόμη και υψηλότερο.

Ο Μασκ αποχώρησε από το διοικητικό συμβούλιο της OpenAI τρία χρόνια αργότερα, λίγο πριν (η νεοφυής επιχείρηση) δημιουργήσει έναν κερδοσκοπικό βραχίονα, μέσω του οποίου η Microsoft έχει επενδύσει περίπου 13 δισ. δολάρια. Η συμμαχία εξετάζεται από τους εποπτικούς φορείς ανταγωνισμού στις ΗΠΑ, την ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

#ΙΛΟΝ_ΜΑΣΚ #μήνυση #OPENAI #ΣΑΜ_ΑΛΤΜΑΝ
Keywords
Αναζητήσεις
minysi-kata-tis-openai-katethese-o-ilon-mask.htm
Τυχαία Θέματα