Μελισσοκόμοι, φοιτητές και υγειονομικοί διαδηλώνουν στο κέντρο (videos)

Τρεις μεγάλες πορείες διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας την Πέμπτη (22/2).

Οι μελισσοκόμοι πήραν τη σκυτάλη από τους αγρότες και βρέθηκαν από το πρωί στο Σύνταγμα για να αναδείξουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους.

Περίπου 40 φορτηγά με δεκάδες μελίσσια βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, ενώ οι περίπου 1.500 μελισσοκόμοι διαμαρτύρονται

με τα καπνιστήρια στα χέρια.

Σύμφωνα με την Πανελλαδική Συντονιστική Κινητοποιήσεων Μελισσοκόμων, τα αιτήματά τους είναι:

Eλληνοποιήσεις (Διοικητικά μέτρα για την πλήρη ιχνηλασιμότητα της πορείας του εισαγόμενου μελιού. Θεσμοθέτηση γυρεοσκοπικής εξέτασης ως εργαστηριακός έλεγχος). Κόστος παραγωγής (αποφορολόγηση καυσίμου, διατήρηση αφορολογήτου στο φορολογικό καθεστώς των αγροτών) Άρση των περιοριστικών Πυροσβεστικών διατάξεων, που μας αφαιρούν το δικαίωμα στην εργασία. Άρση περιορισμών τοπικών Δασαρχών. Τοποθέτηση μελισσοσμηνών, όπως ορίζει ο νόμος 6238/1934. Επιδότηση επικονίασης. Πλήρη ένταξη στην ΚΑΠ και το πρασίνισμα. Αναμόρφωση ΕΛΓΑ και ολική αποζημίωση σε απολεσθέν ζωικό κεφάλαιο. Κίνηση μελισσοκομικών φορτηγών στο παράπλευρο οδικό δίκτυο.

Πορεία έκαναν επίσης οι επαγγελματίες του κλάδου Υγείας, καθώς η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας έχει προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία για σήμερα και η ΠΟΕΔΗΝ παναττική στάση εργασίας, από τις 08.00 το πρωί ως τις 15.00, και απεργία στην περιφέρεια. Στην 24ωρη απεργία συμμετέχει και η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών ΑθήναςΠειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία διεκδικούν αύξηση μισθών, επαναχορήγηση 13ου και 14ου μισθού, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση συμβασιούχων – επικουρικών, ΒΑΕ, επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε όλους τους κλάδους, χρηματοδότηση και αναβάθμιση εξοπλισμού.

Στους δρόμους και οι φοιτητές

Όπως κάθε Πέμπτη το τελευταίο διάστημα υπάρχει και πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με αφορμή το νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία και τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Αυτή την ώρα έχει κλείσει η Πανεπιστημίου από την ομάδα των συγκεντρωμένων φοιτητών.

#ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ #επαγγελματικές_ομάδες #φοιτητές #ΑΕΙ
Keywords
Αναζητήσεις
melissokomoi-foitites-kai-ygeionomikoi-diadilonoun-sto-kentro-videos.htm
Τυχαία Θέματα
Μελισσοκόμοι,melissokomoi