Η...εκτίναξη της Nvidia δείχνει ότι το ΑΙ δεν είναι «φούσκα»

Η Nvidia ανακοίξνωσε έσοδα 22,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων το τέταρτο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις και αποδεικνύοντας ότι το... χρυσό ράλι της τεχνητής νοημοσύνης συνεχίζεται.

"Οι επιταχυνόμενοι υπολογιστές και η γενετική τεχνητή νοημοσύνη έχουν φτάσει στο οριακό σημείο. Η ζήτηση αυξάνεται παγκοσμίως σε εταιρείες, βιομηχανίες και έθνη", δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nvidia, Jensen Huang σε δελτίο τύπου.

Τα τσιπ RTX της Nvidia

είναι τώρα μια «τεράστια πλατφόρμα υπολογιστή για γενετική τεχνητή νοημοσύνη, την οποία απολαμβάνουν 100 εκατομμύρια παίκτες και δημιουργοί», πρόσθεσε ο Huang. «Το επόμενο έτος θα φέρει σημαντικούς νέους κύκλους προϊόντων με εξαιρετικές καινοτομίες που θα βοηθήσουν στην προώθηση της βιομηχανίας μας προς τα εμπρός».

Η Nvidia έδωσε επίσης ρόδινες προοπτικές για το επόμενο τρίμηνο με ακόμη υψηλότερα έσοδα.

Πολλοί αναλυτές συνδέουν την απόδοση της Nvidia με την αυξανόμενη ζήτηση για τεχνητή νοημοσύνη σε όλες τις εταιρείες τεχνολογίας του κόσμου.

Σε συνέντευξή του στο CNBC την Τετάρτη, ο Byron Deeter της Bessemer Venture Capital είπε ότι η ανάπτυξη της Nvidia - ακόμη και ενώ η αγορά της τεχνητής νοημοσύνης επεκτείνεται - ήταν "εντυπωσιακή για παρακολούθηση".

Ο Deeter πρόσθεσε ότι οι εταιρείες που προσπαθούν να στραφούν στην τεχνητή νοημοσύνη θα συνεχίσουν να χρειάζονται τα τσιπ της Nvidia.

«Με απλά λόγια, το κύμα τεχνητής νοημοσύνης είναι η επόμενη μεγάλη τάση στα λογισμικά», είπε και πρόσθεσε: «Είναι ο επόμενος ορίζοντας στο cloud computing. Θα συνεχίσει να ανταποκρίνεται στη μαζική ζήτηση για πολλά χρόνια στο μέλλον».

Ωστόσο, ο ανώτερος αναλυτής της Insider Intelligence, Jacob Bourne, διερωτάται για πόσο καιρό θα παραμείνει η Nvidia leader στην παραγωγή τσιπ τεχνητής νοημοσύνης: «Έχει τεράστιο προβάδισμα στον αναπτυσσόμενο παγκόσμιο τομέα τσιπ τεχνητής νοημοσύνης, αλλά δεν μπορεί να επαναπαυθεί στις δάφνες της», σχολιάζει, εκτιμώντας πως οι κολοσσοί της τεχνολογίας θα βρουν κι άλλες πηγές.

#Nvidia #AI #τεχνητή_νοημοσύνη
Keywords
Τυχαία Θέματα
Nvidia,