Μειώθηκαν τον Ιούνιο, αλλά παραμένουν ανεξέλεγκτες οι κλοπές NFT

20:37 8/7/2023 - Πηγή: Reporter

Τα NFT εξακολουθούν να προσελκύουν όχι μόνο περισσότερους χρήστες αλλά και… χάκερς, με εκατομμύρια κεφάλαια να χάνονται μέσω διαφορετικών απατών και επιθέσεων.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, τέτοιες κλοπές στον χώρο NFT μειώθηκαν τον Ιούνιο, αλλά παραμένουν ανεξέλεγκτες.

Συγκεκριμένα, η ανάλυση του PeckShield αποκάλυψε ότι χάκερς έκλεψαν NFT αξίας περίπου 2,27 εκατομμυρίων δολαρίων τον περασμένο μήνα. Παρόλα αυτά, ο Ιούνιος κατέγραψε πτώση 23% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ο οποίος είδε να χάνονται

2,95 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό μπορεί να αποδοθεί στη μείωση των τιμών της συγκεκριμένης κατηγορίας ψηφιακών στοιχείων.

Το πιο πρόσφατο ποσοστό είναι επίσης πάνω από 85% χαμηλότερο από το υψηλό του Φεβρουαρίου των 16,2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με τη σχετική έρευνα, τα μισά από τα κλεμμένα NFT πωλήθηκαν αμέσως σε διάφορες αγορές εντός τριών ωρών από την κλοπή. Εξέχουσες αγορές NFT όπως το Blur αναδείχθηκαν ως… hotspot όπου πωλήθηκε σχεδόν το 86% των παράνομων κεφαλαίων, ακολουθούμενο από το OpenSea με 13,76%.

Πολλοί μεγάλοι επενδυτές, επισημαίνει το CryptoPotato, θεωρούν ότι οι συνθήκες της αγοράς προσφέρουν μια ευκαιρία να συγκεντρωθούν περισσότερα NFT σε χαμηλές τιμές. Η Lookonchain αποκάλυψε ότι ένας επενδυτής με το ψευδώνυμο «Machi Big Brother» πήρε 84 Azuki NFT για να μετατραπεί έτσι στον δεύτερο μεγαλύτερο κάτοχο.

Όσον αφορά το σύνολο των απατών στη βιομηχανία ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, ο Ιούνιος κατατάχθηκε ο δεύτερος υψηλότερος μήνας φέτος. Οι χάκερς κατάφεραν να κλέψουν πάνω από 92 εκατομμύρια δολάρια σε 42 απάτες.

Νωρίτερα φέτος, ο Nikhil Gopalani, ο COO της RTFKT, έχασε NFT αξίας 173.000 δολαρίων από το πορτοφόλι του σε επίθεση phishing (ηλεκτρονικό ψάρεμα). Η έρευνα έδειξε ότι ο Gopalani μπορεί να παρείχε κατά λάθος εμπιστευτικές πληροφορίες σε έναν χάκερ που υποδυόταν εκπρόσωπο της Apple.

NFTNFT (NonFungible Token)
Keywords
Αναζητήσεις
meiothikan-ton-iounio-alla-paramenoun-anexelegktes-oi-klopes-nft.htm
Τυχαία Θέματα